ZANIMLJIVOSTI

Najveći kip Krista u Meksiku posvećen na Uskrsnu nedjelju

Na Uskrs 9. travnja, kip Krista mira posvećen je u okrugu Tabasco u državi Zacatecas, Meksiko.

Kip stoji u središtu esplanade na vrhu “Brda vjere i religije”. Posveti su nazočili guverner države Zacatecas, David Monreal Ávila; predsjednik okruga Tabasco, Gil Martínez; i pastor crkve Bezgrješnog začeća u gradu Tabasco, otac Luis Manuel Luévano Díaz. Kako prenosi Facebook stranica Krista mira, svećenik je blagoslovio skulpturu i uputio poruku vjere i nade tisućama prisutnih vjernika, prenosi CNA.

U intervjuu za Reporte Índigo, Miguel Romo, umjetnik koji je napravio kip, rekao je da je trebalo više od dvije godine da se dovrši. “Ako pogledate, lice je vrlo lijepo napravljeno. Kip Krista Spasitelja u Brazilu je vrlo lijep, ali je pomalo geometrijski, sa svojim rukama, licem i svime. Htio sam biti što realističniji, a to je vrlo teško u ovoj mjeri; u malom je mjerilu vrlo lako, ali u ovom je mjerilu vrlo teško”, objasnio je umjetnik.

Slika je napravljena od čelika i raznih vrsta polimera. Unutar skulpture nalazi se stubište i četiri podesta te vidikovci za posjetitelje. Skulptura je nazvana Krist mira jer njezini promotori nakon njezine posvete žele mir za stanovnike Zacatecasa, države pogođene nasiljem organiziranog kriminala.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er