CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Najfascinantnija čudesa Katoličke Crkve : 48 godina neraspadnuto tijelo sv. Padre Pija i 785 godina neraspadnut jezik sv. Ante

Najfascinantnija čudesa Katoličke Crkve : 48 godina neraspadnuto tijelo sv. Padre Pija i 785 godina neraspadnut jezik sv. Ante. Sveti Antun Padovanski i sveti Padre Pio su uistinu nevjerojatni sveci koje štuje cijeli svijet. Modernim rječnikom „planetarno popularni“!

Životom su potvrdili potpunu posvećenost pozivu i ljubavi prema Isusu Kristu. Sveci koji su se dali milosrdnom Gospodinu do kraja, hrabro, ponizno i potpuno. Spominje ih se kao neumorne ispovjednike! Za života su radili čudesa u Ime Isusa Krista! Duh sveti je kroz njih djelovao nevjerojatno!

Sveti Antun poznat čudotvorac već za svog života. Svojom poniznom i snažnom molitvom spašavao je djecu, vraćao ljude iz mrtvih, izgonio zloduhe, ozdravljao bolesne. Jednom prilikom ga je Sotona uhvatio za grlo. Naš dragi sveti Ante se obranio pjesmom našoj dragoj Majci Mariji  „O slavna djevice, uzvišena na sve zvijezde“. Sotona ga je uhvatio za grlo jer je neumorno propovijedao tisućama ljudi. Bio je omiljen propovjednik. Jednom su mu otrovali juhu misleći da će ga to ubiti, ali sveti Antun Padovanski pojeo je juhu bez ikakvih problema, naljutivši svoje neprijatelje. Sveti Antun Padovanski proglašen je svetim godinu dana nakon svoje smrti. Njegov jezik čuva se u prekrasnoj katedrali svetog Antuna Padovanskog u Padovi, u potpunosti neraspadnut, rumen kao i za njegova života!

Sveti Padre Pio, što reći o ovom nevjerojatnom svecu nego hvala i slava Tebi milosrdni Gospodine što si nam ga poslao! Sveti Ivan Pavao II. poslao je pismo svetom Padre Piju da moli za njegovu bolesnu prijateljicu koja je bila doktorica. Naravno, čudesno je ozdravila od teške bolesti. Međutim, sveti Padre Pio tražio je da se pismo koje mu je poslao sveti Ivan Pavao II. sačuva. Naš dragi sveti papa jednom prilikom kao biskup posjetio je svetog Padre Pija u san Giovanni Rotondo. Nakon razgovora sa svetim Padre Pijom ovako je rekao novinarima: „stvarno neki čudan redovnik, rekao mi je da ću postati papa!“ Sveti Ivan Pavao II. proglasio je blaženim i svetim Padre Pija! Njegovo tijelo stoji neraspadnuto u crkvi Santa Maria della Grazie od 2008. kad je tijelo ekshumirano na 40 obljetnicu njegove smrti. Od tada crkvu je posjetilo oko 9 milijuna hodočasnika!

Dragi naš sveti Antun Padovanski preminuo je 13. lipnja 1231. Dragi naš sveti Padre Pio umro je oko 02:30, 23. rujna 1968. godine. Od tada do dana današnjeg jezik svetog Ante i tijelo svetog Padre Pija su u neraspadnutom stanju i ostaju čudesa Katoličke crkve!

www.medjugorje-news.com

Izvor
duhovnost
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er