VJERA I DUHOVNOST

Nadbiskup Lavova: “Gospa Fatimska je 1917. rekla da će nakon posvete Rusije uslijediti…

“Gospa Fatimska je 1917. rekla da će nakon posvete uslijediti razdoblje mira. To je razdoblje mira sada završilo”, kazao je nadbiskup Mieczysław Mokrzycki.

Katolički biskupi u Ukrajini potaknuli su papu Franju da posveti i Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu te će uoči tog događaja voditi devetnicu, otkrio je nadbiskup Lavova Mieczysław Mokrzycki za CNA.

“Sretni smo zbog toga što je Sveti Otac pozitivno odgovorio na zahtjev biskupa latinske Katoličke Crkve, svih njezinih svećenika i svih vjernika”, kazao je Mokrzycki.

“Za ovaj se obred želimo pripremiti devetnicom koja će započeti 17. ožujka”, dodao je. “Pozivamo sve kršćane u Ukrajini da nam se u tome pridruže, a bili bismo vrlo zahvalni ako bi nam se cijela Crkva diljem svijeta pridružila u ovoj nakani”.

Sveta Stolica jučer je objavila da će se posvećenje Ukrajine i Rusije Bezgrešnom Srcu Marijinu dogoditi 25. ožujka u bazilici svetog Petra u Vatikanu u 17 sati.

Osvrćući se na komentare da je papa Ivan Pavao II. već posvetio Rusiju Bezgrešnom Srcu Marijinu biskup Lavova je kazao da je to istina dodavši “ali Gospa Fatimska je 1917. rekla da će nakon posvete uslijediti razdoblje mira. To je razdoblje mira sada završilo, stoga trebamo ponoviti čin posvete Rusije i Ukrajine”.

Mokrzycki je otkrio i kako će se svi katolički biskupi u Ukrajini, kako rimokatolički tako i grkokatolički, pridružiti Svetom Ocu u činu posvete u isto vrijeme u svojim katedralama.

“Nadamo se da će nam se pridružiti mnoga druga braća biskupi diljem svijeta”, kazao je nadbiskup.

Rekao je i kako su ukrajinski biskupi Papi svoj zahtjev za posvetu Rusije i Ukrajine uputili pismeno, ali i da su iskoristili posjet kardinala Konrada Krajewskog da dodatno istaknu svoju molbu.

“Mi kao biskupi latinskog obreda, u svojoj biskupskoj konferenciji, obratili smo se pismeno Svetom Ocu s ovim vapajem jer se još uvijek nadamo da bi ovaj rat mogao uskoro završiti.

Zahvaljujući posjetu kardinala Krajewskog, papinskog milostinjara, dobili smo mogućnost ponoviti svoju molbu. Inzistirali smo da prenese Svetom Ocu ovaj zahtjev. Stoga smo se obradovali kada smo saznali za radosnu vijest po njegovom povratku u Italiju”, rekao je Mokrzycki.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er