MEĐUGORJE

Nadbiskup Cavalli: Svi ste dobrodošli ovdje u Međugorje da upoznate Gospodina i da Gospodin upozna vas…

”Svi ste dobrodošli ovdje u Međugorje, gdje postoji samo jedna svrha u ovom dubokom i lijepom susretu mladih, ovdje u Međugorju. Samo jedna svrha, da Gospodin Isus upozna svakoga od vas i da svatko od vas upozna Gospodina Isusa.”

Pod geslom ”Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30) ovogodišnji Međunarodni molitveni festival mladih održava se 33. put, a trajat će od 1. do 6. kolovoza. Tisuće mladih i ove godine slušat će kateheze i svjedočanstva, moliti, sudjelovati na večernjem molitvenom programu…

Dosadašnji međugorski župnik fra Marinko Šakota najavio je kako se Mladifest vraća na stari termin, odnosno da jutarnji program ponovno počinje molitvom u devet sati, a ne u deset, piše Radio Mir Međugorje

Misna slavlja predslavit će nadbiskup Barcelone kardinal Juan José Omella, generalni ministar franjevačkog reda fra Massimo Fusarelli, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, biskup mostarsko duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko –mrkanski mons. Petar Palić.

Kateheze će držati fra Jozo Grbeš, fra Massimo Fusarelli, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar fra Renato Galić, uz to bit će i 12 svjedočanstava mladima, film zajednice Cenacolo o tome kako snimaju film i naravno još puno pjesme i molitve. Očekuju se deseci tisuća mladih, a sve ih je pozvao preko YouTube kanala Media Mir Međugorje i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli.

”Svi ste dobrodošli ovdje u Međugorje, gdje postoji samo jedna svrha u ovom dubokom i lijepom susretu mladih, ovdje u Međugorju. Samo jedna svrha, da Gospodin Isus upozna svakoga od vas i da svatko od vas upozna Gospodina Isusa. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj mir u srcu, što znači svoju prisutnost. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj duh, u nama, u svima nama s njegovim mirom i Njegovim duhom.

Apostoli, obični, nepismeni ribari, gotovo svi su otišli iz Jeruzalema i u 20-30 godina proširili se po čitavom svijetu. Oni nisu željeli ništa. S Isusovim mirom u sebi, s Njegovom prisutnošću, sa snagom Duha Svetoga naviještali su po cijelom svijetu da je Bog, Bog Otac – Ljubav i da se Isus htio približiti svakome od nas i popratiti svakoga od nas. I da je Bog Otac u Isusu poslao svakome od nas snagu, inteligenciju, milost, mudrost Duha Svetoga. Dobrodošli u ovo mjesto susreta Isusa sa svakim od vas”, kazao je u svojoj poruci mladima nadbiskup Cavalli.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er