OBITELJVJERA I DUHOVNOST

Muškarci ostavite svoje očeve, a osobito majke u njihovim životima i počnite graditi život sa svojom suprugom

Muškarci ostavite svoje očeve, a osobito majke u njihovim životima i počnite graditi život sa svojom suprugom

Moramo jednom svi odrasti i otići od svojih roditelja. To ne znači da ih ne volimo ili da im želimo zlo. Majke moraju prihvatiti da su njihovi sinovi samo sinovi i da imaju svoje živote. Sin nikada ne može glumiti muža svojoj majci i tu stvarnost majka mora prihvatiti. Što prije prihvati, svima će u obitelji biti lakše živjeti.

Prava ljubav dopušta drugome da ode pa tako i sinovi moraju otići od svojih majki”, piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu sa portala hkm.hr prenosimo u cijelosti.

“Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu i bit će njih dvoje jedno tijelo.”

Sve češće se događa da sinovi ne mogu ostaviti svoje roditelje i u potpunosti prihvatiti svoje supruge. Uvijek je bila borba između svekrvi i snaha, ali danas se događa nešto drugo. Današnje majke kao da čine jednu vrstu “duhovnog incesta” prema svojim sinovima ne želeći im dopustiti da odrastu.

Drže ih čvrsto uza se obećavajući im da će uvijek činiti sve umjesto njih. Spremaju im krevete u 30. godini života, rade sve samo da im sinovi ne odu. Zašto to čine? Ne znam, ali čini mi se kao da žele od svojih sinova napraviti muževe koje one nikad nisu imale i zato im je snaha suparnica koja nikad neće biti dovoljno dobra za njihovog sina. To je bolest koja se razvija i sve je vidljivija u našim krajevima.

Ne znam, ali čini mi se kao da žele od svojih sinova napraviti muževe koje one nikad nisu imale i zato im je snaha suparnica koja nikad neće biti dovoljno dobra za njihovog sina.

Nije uzalud Bog rekao da će muškarac ostaviti oca i majku da bi bio uza svoju ženu. On i žena su jedno tijelo, a ne on i njegova mama ma koliko god ona bila draga. Mame nam svima žele sve najbolje, ali moramo im znati reći do viđenja. Muškarci moraju znati postaviti jasnu granicu između vlastite kuće i kuće svoje majke inače nema mira u obitelji. Mama ima dobre namjere, ali znamo kakav put je popločen dobrim namjerama.

Muškarci, ostavite svoje očeve, a osobito majke u njihovim životima i počnite graditi život sa svojom suprugom

Muškarci, ostavite svoje očeve, a osobito majke u njihovim životima i počnite graditi život sa svojom suprugom. Poštujte svoje roditelje, ali oni ne mogu živjeti vaše živote. Vi niste i ne možete biti suprug vaše majke i tu pupčanu vrpcu morate prerezati. Vaša supruga nije vaša majka i nemojte ju tako gledati niti očekivati da ona to bude. Ne čudite se što djevojke i žene odlaze od vas ako vi više pažnje dajete majci, negoli njoj.

Moramo jednom svi odrasti i otići od svojih roditelja. To ne znači da ih ne volimo ili da im želimo zlo.

Majke moraju prihvatiti da su njihovi sinovi samo sinovi i da imaju svoje živote.

Sin nikada ne može glumiti muža svojoj majci i tu stvarnost majka mora prihvatiti. Što prije prihvati, svima će u obitelji biti lakše živjeti. Prava ljubav dopušta drugome da ode pa tako i sinovi moraju otići od svojih majki.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er