VJERA I DUHOVNOST

MOLITVA ZAHVAĆA CIJELI SVIJET: Muškarci diljem Irske na koljenima s krunicama u rukama, mole za prestanak vladavine zla

MOLITVA ZAHVAĆA CIJELI SVIJET: Muškarci diljem Irske na koljenima s krunicama u rukama, mole za prestanak vladavine zla Širenje javnih krunica nadoknade među Ircima prati velika okupljanja muškaraca koji mole po uzoru na molitvu Poljaka koji su prvi izašli na ulice. Irci preuzimaju plašt svjedočenja katoličke vjere u javnosti moleći krunicu u nekoliko mjesta i gradova diljem otoka.

Muška javna krunica započela je prošlog mjeseca u Derryju u Sjevernoj Irskoj, a organizatori su krenuli odati počast Gospi izvršavanjem pobožnosti koju je Gospa tražila u Fatimi;  pet prvih subota  kao žrtvu odštete za brojne abortuse i moleći Boga da okonča rastuća ‘tiranija pandemije’ koja pogađa cijelu zemlju i svijet.

U razgovoru za LifeSiteNews, Patrick McCrystal iz organizacije Human Life International rekao je da će se muškarci moliti u pet glavnih gradova Sjeverne Irske u narednim mjesecima, te očekuje da će gradovi u Republici Irskoj uskoro slijediti njihov primjer.

Muškarci diljem Irske na koljenima s krunicama u rukama, mole za prestanak vladavine zla

“Muška javna krunica odštete i pokajanja nadahnuta je viđenjem fotografije stotina poljskih muškaraca na koljenima u krunici i pokajanju”, objasnio je McCrystal. “Objavili smo to na društvenim mrežama i odaziv je bio ogroman.

“Došlo je 80 muškaraca koji su se molili na koljenima! Mnogi prolaznici su nam se pridružili”, nastavio je McCrystal. “Naša ideja je  pokoriti pet glavnih gradova Sjeverne Irske, a zatim pustiti ljude Republike Irske da to preuzmu .”

“Željeli bismo vidjeti da se molitva širi po cijeloj Irskoj, a zatim i po svijetu. Inicijativa je već stigla do Libanona, Filipina, španjolskog i arapskog govornog područja”, dodao je.

Početkom ovog mjeseca održana su i okupljanja u Brazilu i Poljskoj u pobožnosti prve subote, a katolici u Španjolskoj, Kolumbiji i drugim zemljama sada planiraju ponoviti javne krunice koje nude ove skupine. Čini se da pobožnost Gospi ponovno raste u Irskoj, a grupe poput Irskog društva za kršćansku civilizaciju ( ISCC ) već godinama drže javne krunice diljem zemlje.

Irski katolici organizirali su skup krunice u Belfastu u subotu, 4. prosinca. Sljedeći mjesec održat će se skup krunice u gradu Armaghu.

Pobožnost prvih subota

U svojim ukazanjima u Fatimi Gospa je obećala udijeliti “milosti potrebne za spasenje” za sve one koji pet uzastopnih prvih subota u mjesecu u duhu odštete primaju euharistiju, idu na ispovijed, mole krunicu i meditiraju 15 minuta o otajstvima krunice.

muškarci s krunicama

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er