MEĐUGORJE

Mons. Petar Palić mladima u Međugorju: Kad se vratite kućama neka se vidi da vas je susret s Isusom preobrazio

Središnju večernju svetu misu četvrtog dana 33. Međunarodnog molitvenog festivala mladih predslavio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, u zajedništvu s još 524 svećenika.

Biskup Palić kazao je kako u ovoj misi zahvalio za služenje dosadašnjem župniku fra Marinku Šakoti, ali je molio i Božji blagoslov za novog župnika fra Zvonimira Pavičića te da kako je rekao ”da bude otvoren poticajima Duha Božjega i da zajedno sa svojom subraćom surađuje na dobro župljana i svih onih koji dolaze u ovu župu, javlja Radio Mir Međugorje

Zahvalio je i apostolskom vizitatoru na pozivu za slavljenje ove svete mise u kojoj je svoju propovijed počeo riječima pape Franje, kojima promišlja o biskupima. Papa Franjo kaže da će biskup „pokatkad ići naprijed da pokaže put i održi živom nadu u narodu, drugi će put biti jednostavno usred svojih svojom jednostavnom i milosrdnom blizinom, a u nekim će prilikama morati ići za svojim narodom, da pomogne onima koji su zaostali i – prije svega – zato jer stado posjeduje vlastiti osjećaj za pronalaženje novih putova.“ (EG 31)

KAD SE VRATITE SVOJIM KUĆAMA, OBITELJIMA, U ŠKOLE I NA FAKULTETE, NA RADNA MJESTA NEKA SE VIDI DA JE I VAS SUSRET S ISUSOM KRISTOM PREOBRAZIO.

”Danas sam ovdje kao biskup ove biskupije kako bih bio među vama „jednostavnom i milosrdnom blizinom“ i kako bismo zajedno, poput apostola okupljenih s Marijom, čuli što nam to želi Isus reći”, kazao je biskup Palić, koji se osvrnuo na jedno od pitanja koje Isus danas postavlja u evanđelju: „A vi, što vi kažete tko sam ja?“ Ponudio je odgovor.

”Preformulirajmo to Isusovo pitanje: “Zašto me slijediš? Zašto si ostavio sve što znaš? Što ti kažeš tko sam ja?” Bilo bi vrijedno dopustiti da nam u srcu odjeknu i druga pitanja: Zašto si danas ovdje, na ovoj misi? Zašto si došao ovamo, a nisi u crkvi u svome mjestu, s mladima iz svoje župe? Zašto želiš ili si odlučio slijediti ovog Galilejca? Zašto si na njegovu putu?

Odgovor je jednostavan: tražim, odnosno tražimo! Da, čovjek je tražitelj. Traži dobre životne uvjete, traži dobar posao, traži dobru ženu, dobrog muža, prijatelja, prijateljicu. Čovjek traži i smisao svoga života, traži odgovor na pitanje smisla patnje, trpljenja, umiranja. Čovjek traži svoj identitet, želi pronaći sebe. Sebe ćemo pronaći jedino ako pronađemo Isusa”, rekao je mons. Palić, napomenuvši kako se ovaj susret mladih događa u blizini blagdana Preobraženja Gospodinova.

”Gospodin je Petru, Ivanu i Jakovu preobraženjem pokazao svoju stvarnost, ali i njihovu budućnost. Kad se vratite svojim kućama, obiteljima, u škole i na fakultete, na radna mjesta neka se vidi da je i vas susret s Isusom Kristom preobrazio. Dopustimo da nas svaka euharistija, svaki susret s Njim preobražava”, pozvao je mlade mons. Palić, ali ih je i pozvao da u svoje molitve pred Gospodina stave ”sve svećenike koji su vam na vašem životnom putu bili oslonac i koji vas prate”.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er