MEĐUGORJE

Mons. Aldo Cavalli u Međugorju: Na temelju stare župne crkve postaviti ćemo Marijin kip sa svojim djetetom u naručju, onako kako se ukazala prije 41 godinu

U dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju, u ponedjeljak 23. svibnja održan je koncert za Majčin dan, na kojem su nastupile glazbene sekcije župe Međugorje (Golubići mira, Frama Međugorje, tamburaški orkestar Misericordia, gitaristi, solisti, muška klapa Concordia i ženska klapa Mir).

Nakon nastupa mladih glazbenika, okupljenima se obratio Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli.

“Kada molim uvijek vidim svećenike i ljude ispred sebe kako mole. I uvijek vidim jednu mamu, koja ima oko 45 godina, sa svojim djetetom koje je rođeno s mnogim poteškoćama. I to dijete ima 13 ili 14 godina. I ta majka ga uvijek prati, uvijek i uvijek. Za vrijeme mise i drugih molitava nikad mu ne govori, samo ga gleda, a ta dva pogleda se u dubinama susreću. A pogled te majke je pun ljubavi i boli.

Kada to ugledam i vidim u toj beskrajnoj tišini, tada se sjetim Djevice Marije pod križem. Evanđelje kaže, bila je pred križem, kao kip od kamena, ni jedna riječ, čak ni plač, bila je tamo ispred svoga Isusa, bez riječi, jer ljubav ne govori, ljubi, bol ne govori, nego trpi”, kazao je Cavalli, a onda najavio postavljanje još jednog kipa u Međugorju na temeljima stare crkve, gdje će biti i spomenik ubijenim fratrima iz međugorske župe piše Radio Mir Međugorje

“Zahvaljujući ocu župniku, na temelju stare župne crkve mi ćemo postaviti Marijin kip, s malim Isusom u naručju. Stavit ćemo tamo Mariju, sa svojim djetetom u naručju, onako kako se ukazala prije 41 godinu, bez ijedne riječi. Tako da kad mama dovede svoje dijete tamo pred taj kip, neka gleda svoje dijete, neka ga gleda s ljubavlju u tišini. I kada dođu trpljenja, a majkama uvijek dolaze, idite tamo kada vam dođu ta trpljenja, pred Mariju i ostanite pred Njom, jer ljubav ljubi, a bol trpi. Želim svako dobro svim majkama u Međugorju”, kazao je mons. Cavalli.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er