MEĐUGORJE

Ni jutrošnji veliki pljusak nije spriječio molitvu mladih na Mladifestu u Međugorju

Četvrtog dana 32. Festivala mladih u Međugorju one koji su došli na jutarnju molitvu i katehezu nije kao proteklih dana dočekalo vrelo hercegovačko sunce. Da ni vrijeme ne bi bilo monotono, kao što nije ni Mladifest, mlade je dočekao veliki pljusak, donosi Radio Mir Međugorje

Ni jutrošnji veliki pljusak nije spriječio molitvu mladih na Mladifestu u Međugorju

I dok su oni koji su gledali putem naših videoplatformi možda i pomislili kako bi se sve moglo odgoditi, mladi iz više od pedeset zemalja svijeta ostali su na kiši, za koju je međugorski župnik fra Marinko Šakota kazao kako je dar s neba, i s njim molili, a nakon toga osvježeni ovim pljuskom pažljivo slušati i katehezu, i svjedočanstva.

”Koje dobro moram činiti” (Mt 19, 16) geslo je ovogodišnjeg Mladifesta o kojem su govorili svi oni koji su imali kateheze ranijih dana pa je o tome govorio i fra Goran Azinović, župni vikar iz Čitluka koji je mladima držao katehezu, na čijem početku je postavio pitanje mladima: ”Koje je to dobro koje treba činiti da baštinite život vječni? Koje je to dobro koje ste vi čuli?”

VI STE  NAUČILI TRI DOBRA KOJA TREBATE ČINITI CIJELI ŽIVOT DA BUDETE SVETI. TE TRI STVARI VOLJETI EUHARISTIJU, VOLJETI MARIJU I MOLITI KRUNICU PONESITE KUĆI. NIJEDNU VIŠE!

fra Goran Azinović

”Kad se vratite kućama i kada vas budu pitali: ‘Koje ste dobro naučili? Štio su vam rekli u Međugorju?’ Vi recite: ‘Položili smo ispit!’ Recite da ste naučili tri stvari: da volite Euharistiju. To je i kardinal Sarah rekao da ljubite Euharistiju. Drugo, da volimo Mariju. Pa koji bi danas muškarac za svoju curu ovako kisnuo, a vi kisnete ovdje za Gospu. Znači, vi volite Mariju. To je treći test koji ste položili.

I treći test, jeste li molili krunicu? Vi ste onda naučili tri dobra koja trebate činiti cijeli život da budete sveti. Te tri stvari ponesite kući. Nijednu više!”, kazao je u svojoj katehezi fra Goran Azinović koji je pred mlade stavio uzore – svetog Ivana Pavla II. i sv. Maksimilijana Kolbea.

Nakon svjedočanstvo o svom životu iznio je vidioc Jakov Čolo, koji je imao deset godina kada se Gospa ukazala, a posebno se osvrnuo na humanitarnu udrugu Marijine ruke koju Jakov vodi i pomaže potrebitima. Kazao je kako su Gospine poruke molitva, obraćenje, mir, pokora, post i sveta misa.

NIJE VAŽNO KADA SE VRATITE VAŠIM DOMOVIMA VIKATI NA SAV GLAS: ‘BILI SMO NA FESTIVALU MLADIH, BILO JE DOBRO.’ POKAŽIMO TO NAŠIM PRIMJEROM, NAŠIM ŽIVOTOM, DA I OSTALI MOGU PREPOZNATI TAJ DUH MEĐUGORJA U NAMA, DA MOGU PREPOZNATI KAKO BOG DJELUJE PREKO NAS

Jakov Čolo

”Ako smo to ponijeli iz Međugorja. Ako smo to stavili u naše živote. Onda smo razumjeli što je Međugorje. Nije važno kada se vratite vašim domovima vikati na sav glas: ‘Bili smo na Festivalu mladih, bilo je dobro.’ Pokažimo to našim primjerom, našim životom, da i ostali mogu prepoznati taj duh Međugorja u nama, da mogu prepoznati kako Bog djeluje preko nas.

Ja ću moliti za vas, a vas isto pozivam da molite za nas, da molite za Marijine ruke, da te ruke budu uvijek ispružene i otvorenoga srca”, kazao je Jakov Čolo, prijepodnevnom dijelu programu svjedočila je još i Simona Novakova (29), djevojka iz Slovačke, koja je naučila hrvatski, i za koju je fra Marinko, najavljujući je, rekao da ona ”tjelesno ne vidi, ali vidi srcem”. Živi u zajednici Svjetlo Marijino, a govorila je o Gospinoj brizi u njezinom životu.

ROĐENA SAM S DJELOMIČNIM OŠTEĆENJEM VIDA. RADOST MI NEĆE DONIJETI ONO ŠTO VIDIM, JER JE SVE TO PROLAZNO. OVISNA SAM O POMOĆI DRUGIH, ALI NE OSLANJAM SE PREVIŠE NA LJUDE, NEGO NA GOSPODINA

Simona Novakova

”Rođena sam s djelomičnim oštećenjem vida. Morala sam ići u školu za slijepe i slabovidne. Škola je bila daleko od moje kuće pa sam od sedme godine bila u internatu. Kasnije sam shvatila da je to mjesto marijansko. Gospa me je posvojila, odgajala i često mi je bila utjehom kada mi je nedostajala moja obitelj. U srednju školu sam išla sa zdravom djecom. Nisam stizala gradivo.

Gospa me je dovela do toga da počnem čitati Božju riječ. Ponekad mi se činilo dosadno, ali stalno sam čitala i prošlo je puno vremena prije nego mi je Božja riječ počela dodirivati srce. Ona me vodi i prati. Prihvatila sam Gospin odgoj, jer znam da će me dovesti u raj.

Želim ohrabriti svakoga tko ima neku manu i reći da naša radost ne ovisi o nekom nedostatku. Moja radost ovisi o mom odnosu s Gospodinom, o tome koliko dopuštam Gospodinu da on bude moja radost. Radost mi neće donijeti ono što vidim, jer je sve to prolazno. Ostaje samo Gospodin i samo se na njega mogu osloniti. Ovisna sam o pomoći drugih, ali ne oslanjam se previše na ljude, nego na Gospodina”, kazala Simona Novakova.

Mladifest se nastavlja se od 17 sati svjedočanstvom mons. Guida Gallesea, biskupa biskupije Alessandria della Paglia u Italiji, koji je sinoć predslavio svetu misu, potom slijedi molitva krunice i sveta misa koju će predslaviti apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto.

Nakon svete mise je klanjanje pred Presvetim, potom poslanje i oproštaj uz pjesmu. Ovaj 32. Festival mladih u Međugorju završit će ujutro (6. kolovoza) svetom misom na Križevcu u pet sati.

međugorju

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er