MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitve za prekidanje prokletstva

Kletva u smislu proklinjanja jest suprotnost blagoslovu; proklinjanjem zazivamo na nekoga ili nešto zlo, a blagoslivljanjem dobro. Dakako da je kletva prokletstva iz zloće uvijek grijeh. To je  zazivanje đavla za pomoć. Taj grijeh može biti teži ili lakši, ovisno o svom objektu, o namjeri onoga koji ga čini i o okolnostima (vidi Katekizam 1854-1864).

Mons. Milivoj Bolobanić u svojoj knjizi „Kako prepoznati zamke Zloga?“ donosi svoje iskustvo: „Ako je kletva izrečena s pravom zloćom, a posebno ako postoji krvna veza između onoga koji proklinje i prokletoga, mogu se događati strašne posljedice.

Već u molitvi Gospodnjoj molimo: „Ne uvedi nas u napast“, čime molimo Boga da nas oslobodi napasti, bilo tako da ne dopusti da budemo napastovani, bilo tako da nam dade milost da ne budemo pobijeđeni u napasti. Ukoliko je potrebno, možemo u osobnoj molitvi posvetiti i posebnu pažnju ovoj nakani, razrađujući je u razmatranju i izlijevanju srca pred Gospodinom.

Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Svih Svetih i Anđela nebeskih, u autoritetu predragocjenog i čudesnog Imena Isusova, molim te, Oče Sveti, da raskineš i uništiš: sva prokletstva, uroke, magijske zapise, čaranja, kletve, zle riječi, psovke, blokade, đavolske prisege i laži, duhovne i duševne veze sa sotonskim silama; zle želje, mržnju, ljubomoru i zavist, neopraštanja, požude, nastranosti, nasljedne pečate, smućenost uma, nesporazume, neuspjehe, zlodušne utjecaje, poremećaje i bolesti bilo kojeg izvora.

Sve što je neprijatelj oštetio, okužio ili tlačio,nek bude isprano i otkupljeno Krvlju Kristovom. (2x)

Dođi, Duše Sveti, i donesi mi novi život u područja koja je neprijatelj bio zarobio.

Oče nebeski, † odagnaj sve zle duhove od mene i moje obitelji. Uništi sve njihove plodove i planove, da možemo vršiti samo tvoju volju.

Zahvaljujem ti na svim primljenim milostima i molim te da uslišiš ovu molitvu.
Neka je blagoslovljeno tvoje Sveto Ime.
Hvala ti za mudrost i svjetlo Duha Svetoga.
Hvala ti što mi po Duhu Svetom daješ neustrašivost u borbi protiv zla.

U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po Onome koji nas uzljubi. (Rim 8,37)
Hvala ti za nadu koja pobjeđuje malodušnost.
Hvala ti za vječnu pobjedu.
Po Kristi Gospodinu našem. Amen.

Oče dobri, u tvoje ruke predajem svoje neprijatelje. Milosrdno ih pogledaj, i ne uzmi im za zlo njihove grijehe i postupke.
Svakoga tko me prokleo, sada blagoslivljam. (Lk 6,28)
Svakome tko me povrijedio, sada opraštam.
Za progonitelje, sada molim: Oče naš…

Pozdravljam te Blažena Djevice Marijo!
Kćeri Boga Oca, Zaručnice Duha Svetoga, Majko Krista Spasitelja i Majko naša.
Tebi je dana moć nad đavlom, ponizno te molim da zgaziš glavu neprijatelju u mome životu. (3x)
Zdravo Marijo. (3x)

O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenoga ognja i dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije tvoje milosrđe.

Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju; protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon.
Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo: Ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša, Božanskom jakošću u pakao otjeraj. Amen.

Molitva za oslobođenje od pradjedovskih proklinjanja

 
Vječni Oče, prikazujem ti Krv, patnje, boli i rane Tvojega sina Isusa Krista, koje je podnio bičevanjem na stupu za sav narod koji živi pod teretom kletvi, zbog grijeha svojih predaka i njihove neposlušnosti te zbog prekida zavjeta kojeg su s Tobom sklopili. Neka nas bičevanje Tvojega Sina oslobodi, Njegove rane iscijele, a Njegova Predragocijena Krv spasi. Amen

www.medjugorje-news.com

Izvor
rastimo u gospodinu
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er