MOLITVE

Molitva za zdravlje Gospi od Zdravlja (1)

MOLITVA Gospe od Zdravlja, molimo te, udijeli nam zdravlje i duše i tijela, da ti u zdravom tijelu uzmognemo zdravom dušom iskazati slavu…

Molitva za zdravlje Gospi od Zdravlja

Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Dok putujemo zemljom, tvoje spasenje obuzima čitava čovjeka, naše tijelo i našu dušu. 

Po zdravlju posve se mijenja naše stanje: tlačenje se okreće u slobodu, neznanje u spoznaju istine, bolest u zdravlje, žalost u radost, smrt u život, robovanje grijehu u dioništvo tvoje božanske naravi. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te, udijeli nam zdravlje i duše i tijela, da ti u zdravom tijelu uzmognemo zdravom dušom iskazati slavu. Amen.

molitva

Blagdan Gospe od Zdravlja, kojoj su u krajevima negdašnje Mletačke Republike bile podignute brojne crkve, crkvice i kapele, povezan je s jednim događajem. 1630.g. na području Mletačke Republike harala je strašna kuga, koja je u samoj Veneciji pokosila 80 tisuća života i mletački se Senat tada obratio Gospi za pomoć. Učinjen je zavjet 21. studenog 1631. da će Gospi, ako prestane kuga, podići crkvu.

Kuga je prestala, a zavjet je ispunjen. Podignuta je god. 1687. velebna crkva Madonna della salute, koju i danas svaki posjetitelj Venecije može posjetiti. Pobožnost prema Gospi od Zdravlja došla je iz Venecije i u naše južne krajeve.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button