MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva svetoj Mariji Goretti za mlade da se odupru iskušenjima i grijehu

Mladi su danas u iskušenju gdje god stignu, posebno kada se kreću internetom. Iskušenje je za svaku mladu osobu oduprijeti se mamcu grijeha i voditi krepostan život. Sveta Marija Goretti savršen je primjer za njih, jer je umrla odupirući se seksualnom napadu mladića koji je bio ovisan o pornografiji.

Maria se nije borila samo za zaštitu vlastite nevinosti, već i za dušu svog napadača. Njezino oproštenje njemu na smrtnoj postelji i njezine molitve za njega na nebu obratile su ga na čestit život molitve i služenja. Ovdje je molitva svetoj Mariji Goretti, koja se na poseban način moli za sve mlade ljude, da imaju hrabrosti oduprijeti se kušnjama, piše Aleteia.

Molitva sv. Mariji Goretti:

O sveta Marijo Goretti, koja, osnažena Božjom milošću, nisi oklijevala ni u dobi od dvanaest godina proliti svoju krv i žrtvovati sam život za obranu svoje djevičanske čistoće, pogledaj milostivo na nesretni ljudski rod koji je zalutao daleko s puta vječnog spasenje.

Pouči nas sve, a posebno mlade, s kojom hrabrošću i brzinom trebamo bježati za ljubav Isusovu od svega što bi Ga moglo uvrijediti ili okaljati našu dušu grijehom. Isprosi nam od našega Gospodina pobjedu u iskušenjima, utjehu u životnim nevoljama i milost koju te usrdno molimo (stanka, ovdje unesi posebnu nakanu) i neka jednog dana s tobom uživamo u neprolaznoj slavi Neba. Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er