MOLITVE

Molitva sv. Riti za obitelj i mir u obitelji

Sveta Rita, zaštitnica u beznadnim i teškim situacijama, slavi se 22. svibnja. Na čelu je imala ranu koja je podsjećala na Isusovu trnovu krunu i narod ju je odmah nakon smrti počeo štovati kao sveticu. Donosimo vam dvije lijepe molitva sv. Riti za mir i slogu u obitelji.

Molitva za obitelj

Bože, od kojega proizlazi svaka domovina na nebu i na zemlji; Oče koji si ljubav i život, daj da po Tvome Sinu “od žene rođenom” i po Duhu Svetomu, izvoru božanske ljubavi, svaka ljudska obitelj postane pravo svetište života Ijubavi za naraštaje koji dolaze.

Neka Tvoja milost vodi misli i djela supružnika prema dobrobiti njihovih obitelji i svih obitelji svijeta. Daj da mladi naraštaji nađu u obitelji čvrstu podršku za svoj rast u istini i ljubavi. Daj da ljubav ornament milošću sakramenta ženidbe, bude jača od svake slabosti

I svake krize, kroz koje ponekad prolaze naše obitelji. Molimo te na kraju, po zagovoru Obitelji iz Nazareta, da Crkva plodonosno izvrši svoju misiju u obitelji i pomoću obitelji. Po Kristu Gospodinu našemu, koji je put, istina i život, u vijeke vjekova (Ivan Pavao II.)
Sv. Rito, moli i ti s nama za našu obitelj i za sve obitelji na zemlji.

Za mir u obitelji

Bože, stvoritelju mira i čuvaru ljubavi pogledaj milostivo i milosrdno na našu obitelj. Gle, Gospodine, kako je puno nesloge i kako se mir udaljava od nje. Smiluj nam se. Daj da se vrati mir jer samo nam ga Ti možeš dati.

O Isuse kralju mira, uslišaj nas po zaslugama presvete Djevice Marije, Kraljice mira i po zaslugama Tvoje vjerne službenice sv. Rite, koju si učinio jednom od “Tvojih mirotvoraca” i obdario je tolikom ljubavlju i milinom da je postala anđeo mira gdje god bi vidjela neslogu. Draga svetice moli za nas da isprosiš milost od Gospodina za našu obitelj i za sve obitelji u poteškoćama.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button