MOLITVE

Molitva sv. Josipu za domovinu

Povodom 335. obljetnice izbora svetoga Josipa za zaštitnika Hrvatske objavljujemo molitvu sv. Josipu koju je sastavio kardinal Franjo Kuharić te je 19. ožujka 1988. molio u Svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

Sveti Josipe, brižni čuvaru Svete obitelji i zaštitiniče cijele Crkve, budi u nebeskoj slavi zagovornik svakoga od nas sa u kušnjama života i teškoj borbi između dobra i zla ustrajemo na putu istine i ljubavi.

Prije tri stoljeća naši su pradjedovi odlučili, svečano izjavili i službeno proglasili da Ti, brižni Poočime Isusov, budeš zagovornik naroda Hrvata. To mi, Crkva kao Božji narod u hrvatskom narodu, prihvaćamo i potvrđujemo za ove dane i buduća vremena.

Po Tvom moćnom zagovoru, sveti Josipe, molimo od nebeskog Oca svom narodu, kao i svim narodima s kojima se susrećemo u zbivanjima povijesti, istinski napredak da živimo u pravednosti i miru, slozi i slobodi, u blagostanju i sigurnosti. Obitelji su izvori narodnog života. Neka Otkupljenje Isusovo spasi naše obitelji da budu Bogu odane, vjerne, pobožne i hrabre za život; takve će biti jamstvo naše crkvene i narodne budućnosti.

Usrdno Te molimo da čuvaš našu djecu i mlade i vjeru pradjedova kako bi bilo sačuvano njihovo dostojanstvo od svih napasti i opasnosti za njihov ljudski kršćanski život.

Sveti Josipe, Tvojoj je „skrbi bila povjerena sama nevinost: Isus Krist i Djevica Marija, po dvostrukom tvom predragom zalogu vruće Te molimo“ da nam isprosiš nevinu mladost i brojna duhovna zvanja kako bi naša crkva obilovala revnim Božjim svećenicima, svetim redovnicama i Bogu posvećenim djevicama.

Tebe, sveti Josipe, Evanđelje naziva pravednim, molimo Te, pogledaj na nevolje i na rane naše! Izmoli nam milost velikog obraćenja da prestane strašna psovka u hrvatskom narodu, da se poštuje dostojanstvo braka, nepovredivost obitelji i osobe, te neotuđivo pravo na život svakog ljudskog bića, skrivenog u krilu žene. Izmoli nam jaku vjeru, čvrstu nadu i hrabru ljubav prema Bogu i svakom čovjeku!

Sveti Josipe! Kad si odlazio s ovoga svijeta u vječnost, prisutnost Spasitelja našega Isusa Krista – Bogočovjeka – i njegove Majke, a Tvoje prečiste Zaručnice bila je za tebe velika utjeha. Povjeravamo ti naše bolesnike i umiruće. Moli za njih da ni jedan ne ode s ovoga svijeta bez utjehe i milosti svetih sakramenata.

Sveti Josipe, bdij nad našom domovinom i svim njezinim stanovnicima da nam bude blagoslovljeno prebivalište na putovanju u vječni život gdje ćemo se naći zajedno s Tobom, s Tvojom svetom Zaručnicom i našom Majkom Marijom, sa svom nebeskom Crkvom u ljubavi, radosti i svjetlosti Presvetoga Trojstva: Oca i Sina i Duha Svetoga! Amen!

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er