MOLITVE

Molitva sv. Franje Ksaverskog anđelu čuvaru – Ne napuštaj me, moj Čuvaru

Molitva sv. Franje Ksaverskog anđelu čuvaru – Ne napuštaj me, moj Čuvaru

Molim te, blaženi Anđele, čijoj se zaštiti povjeravam, da mi uvijek budeš pri ruci i pomažeš mi. Izruči moje molitve milosrdnim ušima Boga našega Gospodina, da mi po svojoj blagosti i tvojim molitvama oprosti sve grijehe iz prošlosti. Udijeli mi da istinski upoznam i svim srcem okajem svoje grijehe koje sada činim, i savjetuj me i opominji da bih mogao izbjegavati grijehe u budućnosti. Po tebi neka mi On dade milost da činim dobra djela i izdržim do kraja. Snagom svemogućega Boga otkloni od mene svaku đavolsku napast.

Ono što moja vlastita djela, uvijek izmiješana s nešto zla, ne zaslužuju svojim molitvama ti za mene isprosi pred Bogom. I ako s vremenom vidiš da sam odlutao s puta dobra te slijedim zabludu grijeha, pobrini se da se ponovno brzo vratim svome Spasitelju na put pravednosti. Kada me vidiš u nevolji i tjeskobi, svojim blagim zagovorom priskrbi mi Božju pomoć. Molim te, da me nikada ne napuštaš, nego uvijek štitiš, pomažeš i braniš od svih đavolskih muka i napadaja, bdijući nada mnom dan i noć, svakoga sata i svakoga trenutka. I kada ovaj život dođe do kraja, ne dopusti zlodusima da me uplaše, pa da upadnem u beznađe.

Ne napuštaj me, moj Čuvaru, sve dok me ne uvedeš u blaženo gledanje Boga, u slavu koju bih onda s tobom i blaženom Božjom Majkom Marijom i sa svima svetima uživao zauvijek. Amen.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er