CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Molitva protiv zlih misli Tome Kempenca

Knjiga Nasljeduj Krista kapitalni je dokument kršćanske duhovnosti, čiji značaj prelazi okvire tog vremena te nudi aktualnu poruku i današnjem, u mnogočemu rastresenom čovjeku.

Kad pokušavate moliti, ali vas opterećuju smetnje i rastresenost zavapite Bogu i zamolite ga da vam da sabranost, piše Aleteia. Mnogi ljudi, čim krenu na molitvu, bilo sjedeći ili klečeći odmah se susreću s mnogim rastresenostima i mislima koje ih od molitve nastoje odvući. To su nepovezane misli koje nas često udaljavaju od molitve Bogu i usmjeravaju naš um na nešto drugo.

Toma Kempenac, poznat po svom duhovnom klasiku Nasljeduj Krista, prigodno je napisao kratku molitvu za takve situacije. Ova molitva izraz je naše želje da Bogu budemo vjerni u molitvi i da ga u sabranosti i miru posjetimo u molitvi. To nam može olakšati raspoloženje i pouzdati se u Boga koji ima moć pomoći da se molimo kako bismo trebali. 

Molitva protiv zlih misli

Gospodine, Bože moj, ” ne stoj daleko od mene, pohitaj mi u pomoć” jer na mene su ustale isprazne misli i mnogi su se strahovi oborili na dušu moju. Kako proći neozlijeđen? Kako ih razbiti? “Ja ću”, veliš, “hoditi pred tobom da poravnam uzvisine”; otvorit ću vrata tamnička i otkrit ću ti tajne svetačke. Učini, Gospodine, kako govoriš, da od lica tvojega pobjegnu sve zle misli. To je moja nada i jedina utjeha da se u svakoj neprilici mogu uteći k tebi, u te se pouzdati, iz dna te srca zazivati i strpljivo očekivati tvoju utjehu.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er