MOLITVEPAPA FRANJO

Molitva pet prstiju pape Franje

Molitva pape Franje: Molitva pet prstiju

1. Tvoj palac je najbliži tebi. Dakle, molitvu valja početi molitvom za tvoje najbliže. Njih se je najlakše sjetiti. Moliti za naše najmilije je, kako je i CS Lewis jednom rekao, “slatka dužnost.”

2. Sljedeći prst je kažiprst. Moli za one koji poučavaju, upućuju i liječe. To uključuje učitelje, liječnike i službenike. Oni trebaju podršku i mudrost pokazujući drugima ispravan pravac. Drži ih u svojim molitvama.

3. Sljedeći prst je najviši, tj.. srednji prst. To nas podsjeća na naše vođe. Moli za predsjednika, vođe u poslovanju i industriji, i administraciji. Ti ljudi oblikuju naš narod i vodič su javnog mnijenja. Oni trebaju Božje vodstvo.

4. Četvrti prst je prstenjak. Iznenađujuće za mnoge je činjenica da je ovo naš najslabiji prst, što će svaki učitelj klavira posvjedočiti. Trebao bi nas podsjetiti da se molimo za one koji su slabi u nevolji ili boli. Oni trebaju naše molitve danju i noću. Za njih se moliti nikada ne možeš previše.

5. I na kraju dolazi najmanji prst. To je ono gdje bismo mi trebali biti u odnosu na Boga i druge ljude. Kao što Biblija kaže, “najmanji će biti najveći među vama.” Tvoj bi te mali prst trebao podsjetiti da moliš za sebe. Dok si se molio za ostale četiri grupe, tvoje su potrebe smještene u ispravnu perspektivu i tako ćeš moći moliti za sebe učinkovitije. Amen.

Papa Franjo

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er