MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva Ocu Nebeskom:O moj Bože, vjerujem u te

“U istinu je dostojno i pravedno, dobrodušno i spasonosno, zahvaljivati tebi uvijek i posvuda, sveti Gospodine, svemogući Oče, vječni Bože: po Isusu našem Gospodinu i učitelju, koga si kao Spasitelja, milosrdni i vjerni Bože, obećao izgubljenom ljudskom rodu; čija istina poučava neupućene, čija svetost opravdava bezbožne i čija bi krepost trebala ojačati slabe.”

O moj Bože, vjerujem u te
O moj Bože, vjerujem u te, ojačaj moju vjeru,
uzdam se u te, učvrsti moju nadu,
ljubim te, umnoži moju ljubav.
Klanjam ti se kao svojem prvom početku i izvoru. Čeznem za tobom kao svojem posljednjem cilju i kraju. Zahvaljujem ti kao svojem vječnom dobro-činitelju.
Zazivam te kao svojeg milosnog zaštitnika. Moj Bože, vodi me tvojom mudrošću, vladaj sa mnom tvojom pravednošću, tješi me tvojim milosrđem, zaštiti me tvojom svemoću.
Žrtvujem ti svoje misli, neka su upućene tebi; moje riječi, neka govore o tebi; moja djela, neka budu po tvojoj volji; moja žaljenja, da ih nosim zbog tebe.
Želim što ti hoćeš, želim jer ti želiš, želim kako ti želiš, želim koliko dugo ti želiš.
Molim te, Gospodine, prosvijetli moj razum, zapali moju volju, sačuvaj moje tijelo, posveti moju dušu. Neka me ne zaslijepi oholost, ne dira laskanje, ne zavara svijet, ne zavede zlo. Daruj mi milost čistiti misli, obuzdavati jezik, čuvati oči, svladavati osjetila. Daj mi izmiriti počinjene dugove, odbiti dolazeće kušnje, popraviti krive sklonosti i živjeti kreposti.
Daruj mi, dobri Bože, ljubav prema tebi, strogoću prema sebi, požrtvovnost duše prema bližnjima i poštovanje prema životu. Daj mi težiti za ovim: poštovati pretpostavljene, pomagati podložnike, brinuti se za prijatelje i nikomu ne zavidjeti.
Daj mi ostati svjesnim, Isuse, tvoje zapovijedi i tvojeg primjera: ljubiti neprijatelje, podnositi neprijatnosti, progoniteljima dobro činiti i za klevetnike moliti.
Daj mi spoznajom pobijediti pohotu, velikodušnošću sebičnost, blagošću srdžbu i pobožnom požrtvovnošću mlakost. Učini me mudrim u mojim odlukama, postojanim u svim opasnostima, strpljivim u svim protivštinama i poniznim u sreći. Daj mi, Gospodine, u molitvi biti pobožnim, u svim potrebama strpljivim, u obvezama neumornim i u dobrim odlukama nepokolebljivim. Daj da u nutrini nastojim za svetošću, u vanjštini za skromnošću, u susretima za blagotvornošću i sačuvam red u cijelom životu. Daj mi bdjeti, da bih krotio prirodu, surađivao s milošću, zapovijedi održavao i sudjelovao na spasenju. Moj Bože, daj mi upoznati nevrijednost zemaljskih stvari, visoku vrijednost neba, kratkoću života, duljinu vječnosti, zloću moje umišljenosti i veličinu tvoje ljubavi.

Daj da se pripravljam na smrt, bojim tvojeg suda, izmaknem paklu i konačno zavrijedim nebo po zaslugama našega Gospodina i učitelja Isusa.
U istinu je dostojno i pravedno, dobrodušno i spasonosno, zahvaljivati tebi uvijek i posvuda, sveti Gospodine, svemogući Oče, vječni Bože: po Isusu našem Gospodinu i učitelju, koga si kao Spasitelja, milosrdni i vjerni Bože, obećao izgubljenom ljudskom rodu; čija istina poučava neupućene, čija svetost opravdava bezbožne i čija bi krepost trebala ojačati slabe.
Budući da se približava vrijeme, da onaj dan osvjetljuje naše oslobođenje, kličemo svetom radošću pouzdajući se u tvoja obećanja. Zato s anđelima i arkanđelima, s prijestoljima i gospodstvima i sa svom nebeskom vojskom pjevamo pjesmu tvoje slave i kličemo bez prestanka: svet, svet, svet si Gospodine i naš Bože i Oče. Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er