MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva nije magija, ali čuda se po njoj događaju: Sveci i svetice koji će vam pomoći u nemogućim situacijama

Molitva nije magija, ali čuda se događaju: Sveci i svetice koji će vam pomoći u nemogućim situacijama Bog na mnogim mjestima u Svetom pismu potiče na molitvu, klanjanje i žrtvu te nas ohrabruje da mu se utječemo. Krist je liječio bolesne, oslobađao opsjednute, uskrisivao mrtve, a to, po molitvi, čini i danas.

Njegova Crkva potiče nas posebno da zagovaramo jedni za druge, a ima li bolje pomoći od zagovora onih koji su već s Gospodinom? Portal Aletetia donosi popis svetaca – pomoćnika u nemogućim situacijama.

Sveta Rita

Sveta Rita slavi se 22. svibnja. Na čelu je zadobila ranu koja ju je podsjećala na Isusovu trnovu krunu. Od 40 godina samostanskog života, 15 godina provela je u izvanrednim mističnim milostima, ali i mnogim patnjama. Narod ju je odmah nakon smrti počeo štovati kao sveticu. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva.

Molitva svetoj Riti u nevolji

Sveta zaštitnice nevoljnika, sveta Rito, bila si ponizna, čista i strpljiva. Tvoje molbe nebeski Zaručnik ne odbija, stoga te molim da isprosiš za me od našega Uskrsnuloga Isusa molbu koju ti upućujem…

Milostiva mi budi na veliku slavu Božju, da te slavim i hvalim u vijeke. Slavna sveta Rito, ti si čudesno sudjelovala u muci Gospodina našega Isusa Krista. Isprosi za me milost da pokorno podnosim teškoće ovoga života i zaštiti me u svim mojim nevoljama. Amen.

Sveti Juda Tadej

Juda Tadej bio je jedan od dvanaest apostola, a pripisuje mu se i autorstvo jedne poslanice. Njegovom štovanju posebno su pridonijele Objave svete Brigite u kojima je Gospodin potiče da ga s pouzdanjem zaziva. U 18. stoljeću štovanje je tog apostola postalo veoma popularno u Austriji iz koje se potom proširilo i po Hrvatskoj. Vjernici ga naročito rado zazivaju u pomoć u bezizlaznim situacijama.

Molitva u teškim trenucima

Sveti Juda Tadeju, rođače Isusa Krista, slavni apostole i mučeniče, divan zbog svojih kreposti i čudesnih djela, vjerni i hitri zagovorniče sviju koji te štuju i u te se pouzdavaju.

Ti si veliki zaštitnik i pomoćnik u preteškim potrebama, zato dolazim k tebi i vapijem ti iz dubine srca svoga, priteci mi u pomoć svojim moćnim zagovorom, jer tebe je dobri Bog odlikova, udijelivši ti moć da pomogneš svima koji su već gotovo izgubili svaku nadu i pali u očaj. Svrni stoga svoj pogled i na mene, jer mi je život posut križevima, dani su mi puni tuge, a u srce mi se slilo more boli.

Svi su mi putevi trnjem posuti i ne prođe gotovo ni časak mog života, koji ne bi bio svjedokom mojih uzdisaja i suza. Uz to mi duh tako često uranja u turobne misli, a tjeskoba, malodušje i nepouzdanje, pače često i sam očaj prijete da mi obuzmu dušu. Pa mi se onda čini kao da u meni iščezava pouzdanje u providnost, a vjera kao da se uskolebala u mom srcu. Sapet tim raspoloženjem, pričinja mi se kao da sam odasvud okružen tminom.

Ne ostavi me i ne zapusti me, sveti moj zaštitniče, u ovom teškom i očajnom stanju. Daj, pohiti da mi pomogneš! No ako je na veću proslavu Božju i na spas moje duše da ovaj teški križ i dalje nosim, pa da me snađu možda još i veće kušnje, isprosi mi od dobrog nebeskog Oca jakosti, da sve njemu za ljubav primim te strpljivo i odano podnesem, da tako po patnji sebe posvetim, Boga proslavim i dušu svoju spasim. Amen.

Sveta Filomena

Filomena je bila mlada djevojka koja je živjela na prelasku iz trećeg u četvrto stoljeće. O njezinom životu zna se vrlo malo, ali su se tijekom povijesti razvile brojne legende. Premda se njeno ime ne spominje u Rimskom martirologiju – popisu mučenika, blaženika i svetaca Katoličke Crkve – vjernici je već stoljećima časte, a poznata su i brojna čuda po njenom zagovoru. Smatra se zaštitnicom ljudi u beznadnim situacijama, mladih, djece…

Molitva Svetoj Filomeni za posebnu milost

Djevice Gospodinu odana, mučenice velika, Sveta Filomeno. Radujem se zbog slave Tvoje i veselim se gledajući koliko slaviš Boga, posebno čudima tvojim, učinjenim siromašnima i dobrima. Molim Božansko Veličanstvo da proširi slavu svog imena, da pokaže tvoju snagu i umnoži tvoje štovanje među svojima vjernima. O dobra, o draga Sveta Filomeno, evo me pred tobom, puna jada, ali još uvjek puna povjerenja, obraćam se dobrostivosti tvojoj: Blagoslovi me, pomozi mi u svakoj prigodi i ne puštaj me nikada! O, svetice velika i ljubljena, zaštiti me od neprijatelja spasenja i moli uvijek za mene Isusa Krista, da mi udijeli milost na ovome svijetu a zatim u vječnosti. Amen. Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

Sveti Ekspedit

Sveti Ekspedit bio je istaknuti rimski vojnik, vrlo hrabar i odvažan, no gledajući hrabre kršćane koji se nisu htjeli odreći svoje vjere ni pod cijenu života obratio se na kršćanstvo 303. godine i krstio se zbog čega je i sam već sljedećega dana položio svoj mladi život za Krista. Smatra ga se zagovornikom i posrednikom u žurnim i teškim situacijama.

Molitva u bezizlaznoj situaciji

† U ime Oca i Sina i Duha Svetoga…

Sveti Ekspedite, zaštitniče u hitnim i trenutnim nevoljama, zagovaraj nas kod Gospodina našega, Isusa Krista, i pomozi mi u ovome času nevolje i muke. Snažno me zagovaraj kod Boga! Sveti Ekspedite, ti si svetac ratnik! Ti si svetac koji je okusio nesreću i očajne, bezizlazne situacije.

Ti si zaštitnik svih u hitnoj potrebi, zaštiti me, pomozi mi, daj mi snagu, hrabrost i spokoj kakve si i ti imao.

Posreduj kod Gospodina za moju molbu (navesti molitvenu nakanu).

Moj sveti Ekspedite! Pomozi mi da nadvladam ove teške sate, zaštiti me od svih koji me žele povrijediti ili mi naškoditi, brani moju obitelj, posreduj žurno za moju posebnu molitvu za koju te molim (navesti svoju nakanu). Povrati mi mir i vedrinu. Sveti Ekspedite! Do kraja života bit ću ti zahvalan i širiti tvoju pobožnosti. Hvala ti!

Oče naš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu…

molitva

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er