ČITLUK

Sutra u Čitluku molitva krunice Božjeg milosrđa u 15 sati

Međunarodna inicijativa Iskra Milosrđa, molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama i trgovima gradova svijeta održat će se u utorak 28. rujna u 15 sati.

U njoj će sudjelovati i 25 hrvatskih gradova i mjesta iz deset (nad)biskupija: (Dubrovačka biskupija: Dubrovnik; Đakovačko-osječka nadbiskupija: Cerna, Donji Miholjac, Ivankovo, Mala Branjevina, Ovčara – Svetište Božjega milosrđa, Osijek, Retkovci, Rokovci – Andrijaševci, Stari Jankovci, Vinkovci; Gospićko-senjska biskupija: Ogulin; Porečka i Pulska biskupija: Pula; Požeška biskupija: Velimirovac – Našice III; Riječka nadbiskupija: Rijeka, Podhum; Sisačka biskupija: Kutina, Popovača, Sisak; Splitsko-makarska nadbiskupija: Makarska, Solin, Split; Zadarska nadbiskupija: Zadar; Zagrebačka nadbiskupija: Karlovac, Zagreb), tri grada iz Bosne i Hercegovine (Banjolučka biskupija: Prijedor; Mostarsko-duvanjska biskupija: Čitluk – Međugorje; Vrhbosanska nadbiskupija: Novi Travnik) te Sutomore, gradić u sklopu Kotorske biskupije u Crnoj Gori.

Inicijativu Iskra Milosrđa pokrenuli su 2008. godine isusovci u Poljskoj, u spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske. Inicijativa uživa počasno pokroviteljstvo mons. Grzegorza Ryśa, metropolita Nadbiskupije Łódź. Nositelj organizacije Iskre Milosrđa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru je Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa.

Ovoj međunarodnoj inicijativi drugi put za redom odaziva se i župa Krista Kralja Čitluk, a kako će to izgledati na Trgu žrtava Domovinskog rata 2, za program Radiopostaje Mir Međugorje govorio je fra Goran Azinović.

“Pozivamo cijelo Brotnjo na molitvu krunice Božanskoga milosrđa, da snaga Božjeg milosrđa pobjedi u svijetu. Molimo 28. rujna u 15 sati, a nakane na koje ćemo moliti su: za Crkvu, za papu Franju, da mu Gospodin podari snagu da u ovim teškim vremenima vodi Crkvu. Molit ćemo i za Gospine nakane, da se u Brotnju više posvetimo Bogu, da se obitelji održe. Molit ćemo protiv psovke, za promjenu imena našega grada u jedno drugo ime, pa da se cijelo Brotnjo iznova posveti Blaženoj Djevici Mariji. Molit ćemo za naše mlade, koji se traže, za duhovna zvanja.

Iz samoga Brotnja, ove godine sedam mladića je otišlo putem redovništva, a jedna djevojka pridružila se redovnicama”, kazao je fra Goran Azinović i na kraju pozvao sve žitelje Brotnja, da se u utorak 28. rujna, u 15h odazovu na Iskru Milosrđa i zajedno na Trgu žrtava Domovinskog rata 2 (ispred kino-dvorane) izmole krunicu Božanskoga milosrđa.

www.medjugorje-news.com

Izvor
radio mir međugorje
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er