MOLITVE

Molitva koju je sveta Faustina molila pred Presvetim

Sveta Faustina molila je ovu lijepu molitvu u klanjanju Isusu u Presvetom Sakramentu. Tijekom svog kratkog života sveta Faustina crpila je mnogo snage upravo iz provođenja vremena u klanjanju Presvetom.

Evo jedne od mnogih molitvi koje je molila klanjajući se Isusu u Presvetom Sakramentu:

Klanjam Ti se, Gospodine i Stvoritelju, skriven u Presvetom Sakramentu. Klanjam Ti se zbog svih djela Tvojih ruku, koja mi otkrivaju toliko mudrosti, dobrote i milosrđa, Gospodine. Toliku si ljepotu razasuo zemljom i to mi govori o Tvojoj ljepoti, iako su ove lijepe stvari tek blijedi odraz Tebe, nedokučiva Ljepoto. I premda si se sakrio i sakrio svoju ljepotu, moje oko prosvijetljeno vjerom dopire do Tebe i moja duša prepoznaje svoga Stvoritelja, svoje Najviše Dobro, a moje srce je potpuno uronjeno u molitvu klanjanja.

Gospodaru moj i Stvoritelju, Tvoja me dobrota potiče na razgovor s Tobom. Tvoje milosrđe dokida ponor koji dijeli Stvoritelja od stvorenja. Razgovarati s Tobom, Gospodine, užitak je mog srca. U Tebi nalazim sve što moje srce može poželjeti. Ovdje Tvoje svjetlo obasjava moj um, omogućujući mu da Te sve dublje upoznaje. Ovdje se potoci milosti slijevaju na moje srce. Ovdje moja duša crpi život vječni.

Vezani članci

O moj Gospodine i Stvoritelju, Ti jedini, mimo svih ovih darova, daruj mi Sebe i prisno se sjedini sa Svojim bijednim stvorenjem. O Kriste, neka moja najveća radost bude vidjeti Te ljubljenog i naviještati Tvoju hvalu i slavu, osobito čast Tvoje milosti.

O Kriste, daj mi da slavim tvoju dobrotu i milosrđe do posljednjeg trenutka svoga života, svakom kapi svoje krvi i svakim otkucajem svoga srca. Kako bih se preobrazila u himnu obožavanja Tebe. Kad se nađem na samrtnoj postelji, neka posljednji otkucaj mog srca bude pjesma puna ljubavi koja slavi Tvoje neizmjerno milosrđe. Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er