CRKVAMOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva koju je Papa Ivan Pavao II. naučio moliti svaki dan

Sveti Ivan Pavao II. sačuvao je pisanu rukom molitvu i molio je svaki dan za darove Duha Svetog.

Prije nego što je postao svećenik, Ivana Pavla II. otac je oblikovao u vjeri kod kuće. Gledajući unatrag, Ivan Pavao II. ovo bi vrijeme svog života nazvao “prvim sjemeništem kod kuće”, donosi Aleteia.

Među mnogim stvarima koje ga je otac naučio bila je posebna molitva Duhu Svetom. To je otkrio autor Jason Evert u knjizi Sveti Ivan Pavao Veliki – njegovih pet ljubavi.

Karol st. dao mu je molitvenik o Duhu Svetom, kojim se koristio tijekom cijelog života, a također ga je naučio sljedećoj molitvi i uputio ga da je svakodnevno čita:

Duše Sveti, molim Te za dar mudrosti kako bih što bolje upoznao Tebe i Tvoja božanska savršenstva, za dar razumijevanja koji će jasno razaznati duh otajstava svete vjere, za dar savjeta da mogu živjeti u skladu s načelima vjere, za dar znanja da mogu potražiti savjet u Tebi i da ga uvijek mogu naći u Tebi, za dar čvrstoće da me nikada strah i zemaljske preokupacije ne bi odvojili od Tebe, za dar pobožnost da uvijek mogu služiti Tvome Veličanstvu sa sinovskom ljubavlju, za dar straha Gospodnjeg da se strepim od grijeha, koji Te vrijeđa, Bože moj.

Kasnije će Ivan Pavao II. reći: “Ova je molitva rezultirala pola stoljeća kasnije u enciklici o Duhu Svetom, Dominum et Vivificantem”.

Ako tražite nadahnutu dnevnu molitvu, iskušajte onu koju je Ivan Pavao II. molio svaki dan!

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button