SVIJET

Molitva i marijanske pjesme kao odgovor na SatanCon – najveću konferenciju Sotonskog hrama!

Više stotina katolika došlo je iz cijele zemlje u petak moliti se za naknadu ispred Marriott Copley Placea u Bostonu kao odgovor na godišnju konferenciju Sotonskog hrama koja se ondje održava ovaj vikend.

SatanCon“, kako The Satanic Temple naziva događaj, očito je rasprodan i održava se od petka do nedjelje, 28. do 30. travnja, kako bi se proslavila povijest i vrijednosti organizacije. Jedan video s događaja prikazuje nekoga na pozornici kako kida stranice iz Biblije i razdire zastavu “Tanka plava linija”, koja se često vijori u znak podrške policiji. Satanic Temple, koji, prema svojoj web stranici, negira postojanje Boga i Sotone, politička je aktivistička skupina poznata po prosvjedu protiv vjerskih simbola u javnim prostorima i ismijavanju kršćanstva nudeći “nekrštenje” i organizirajući “crne mise”.

Jedna skupina katolika koja je prisustvovala molitvenom skupu bilo je Američko društvo za obranu tradicije, obitelji i imovine (TFP). Neki iz grupe molili su krunicu preko puta hotela Marriott i svirali gajde, bubnjeve i činele dok su pjevali marijanske himne i vjerske pjesme.

Druga grupa koja je također bila dio TFP-a sastojala se većinom od mladića, nekih srednjoškolaca, koji su bili odjeveni u crvene pojaseve, odijela i kravate i pjevali su himne. TFP sebe opisuje kao laički katolički pokret “zabrinut zbog moralne krize koja potresa ostatke kršćanske civilizacije” i tvrdi da ima više od 120.000 aktivnih članova diljem svijeta, iako se nalazi u Pennsylvaniji. John Ritchie, koji je koordinator za mlade u grupi, rekao je u petak za CNA da su tradicija i obitelj stupovi kršćanske civilizacije. “Danas se molimo za našu naciju, ispravljajući Bogu za grijeh javnog bogohuljenja i sotonizma”, rekao je Ritchie.

Michael Drake, zaposlenik za odnose s javnošću pri TFP-u, također je rekao za CNA u petak da se grupa pojavljuje u školskim kampusima. “Imaju radionice za izvanškolske Satan klubove. Dopiru do škola diljem zemlje. To je dio pokreta. Proteklih godina bilježi se nagli porast. Tome se treba suprotstaviti i objasniti ljudima zašto to nije u redu”, rekao je. Drake je mislio na inicijativu The Satanic Temple da se uspostavi “After School Soton Club” u javnim školama diljem zemlje.

“Pohađanje SatanCona može biti vrlo opasno, posebno za mlade koji su vrlo osjetljivi. Moramo ih dovesti Bogu”, rekao je Farrell-Pelissier. Nadbiskupija Bostona odgovorila je na događaj SatanCon Satanic Temple zakazanim euharistijskim klanjanjem, katoličkim pobožnostima i “intenzivnom molitvom” u lokalnim župama. “Prema uputama kardinala [Sean O’Malleya], pristupamo tome kroz odgovor usredotočen na molitvu”, rekao je glasnogovornik nadbiskupije Terrence Donilon za CNA 17. travnja.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er