MOLITVE

Molitva Gospi Lurdskoj sv. Ivana Pavla II.

Molitva Gospi Lurdskoj sv. Ivana Pavla II. Zamolite Gospu Lurdsku za njezin zagovor ovom molitvom koju je sastavio sv. Ivan Pavao II.

Prilikom posjeta Lourdesu 1983., sveti Ivan Pavao II. iznio je dugu molitvu, tražeći zagovor Blažene Majke. U svojoj se molitvi osvrnuo na duhovne teme izražene u ukazanjima u Lurdu i zamolio je za pomoć u prihvaćanju poziva na pokoru, obraćenje i molitvu piše Aleteia

Molitva Gospi Lurdskoj

Pred tobom, Majko Kristova, pred tvojim Bezgrješnim Srcem, danas se želim ponovno sjediniti s našim Otkupiteljem, koji se ponudio za ljude, kako bi ih preporodio oprostom i nahranio svojim životom. Pridružila si se njegovoj ponudi za spas svijeta više nego itko drugi.

I moliš nas kroz glas sv. Bernardice da prihvatimo poziv na pokoru, na obraćenje, na molitvu. Ne dopusti nam da idemo vlastitim putem zaboravljajući Tvoj poziv. Majko ljudi i naroda, ti koja poznaješ njihove patnje i njihove nade, koja majčinski osjećaš posljedice njihovih borbi između dobra i zla, između svjetla i tame, poslušaj našu molitvu i pritekni u pomoć svojoj djeci.

U Lurdu Ti obnavljam za cijelu Crkvu molitvu koju Ti volim uputiti u velikim svetištima koja su Ti posvećena u svijetu. Sama si dala da sv. Bernardica osjeti iskustvo Tvoje slatke prisutnosti, povjerivši joj poruku koja je odjek riječi Božje povjerene Crkvi.

Prinos koji činimo preda Tobom, Gospe, mora biti osobni čin svakoga, svake obitelji, svake crkvene zajednice i dobro ga je obnavljati za svaki naraštaj, u obliku koji najbolje izražava to pouzdano povjerenje. O Marijo, Gospe Lurdska, priskrbi nam darove Duha Svetoga, da [svim] kršćanima i njihovim zajednicama daš novu mladost, mladež vjere, što povjeravam tvome Bezgrešnom Srcu i tvome majčinska ljubav. Amen!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er