MOLITVE

Moćna pobožnost u trenucima agonije i tjeskobe: Molitva Anđelu Isusove utjehe

Molitva Anđelu Isusove utjehe Ova pobožnost je jako korisna u mukama koje nam šalje dobri Bog. Tko je imao poslanje da utješi Glavu (Isusa) u agoniji, primio je moć i poslanje da utješi i udove (djecu Božju) u njihovim mukama.

Probajte i vidjet ćete da će vam pobožnost prema Anđelu Isusove utjehe donijeti veliku korist u cijelom vašem životu i na času smrti, ” govorio  sluga Božji p. Bernardin iz grada Portogruara i sastavio ovu moćnu molitvu koja se posebno moli u korizmene četvrtke:

Molitva Molitva Anđelu Isusove utjehe

Pozdravljam te, sveti Anđele utjehe moga Isusa u agoniji, i slavim s tobom Presveto Trojstvo, jer te je izabralo između svih da utješiš i ojačaš Onoga koji je utjeha i snaga svih žalosnih. Molim te zbog ove časti koju si imao, zbog poslušnosti, poniznosti i ljubavi s kojom si pritekao u pomoć svetoj ljudskoj naravi mojega Spasitelja Isusa, koji je bio shrvan zbog patnje grijeha svijeta, na poseban način zbog mojih grijeha, isprosi mi milost savršenog pokajanja za moje grijehe, udostoj se utješiti me u žalostima koje me pritišću, i u svim drugima koje ću imati tijekom života, posebno kad budem u agoniji. Amen. Tri puta Slava Ocu. (Djelomični oprost odobren 5. kolovoza 1921.)

anđeo

www.medjugorje-news.com

Vezani članci
Izvor
Monfortanci
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er