MOLITVE

Molitva Anđelu čuvaru za zaštitu

Molitva Anđelu čuvaru za zaštitu:

Ti, koji neprestano gledaš lice nebeskog Oca i Njegove tajne – Ti si moj pratilac od djetinjstva, moj zaštitnik i vođa u traženju vječnog Boga. Isuse, Ti si nam sam otkrio tu tajnu. Od srca Ti zahvaljujem za taj veliki dar. Kako dragocjena mora da je moja duša ako anđeo Svevišnjega pazi na svaki moj pokret i upisuje moja djela u knjigu života.

Ti, Anđele moj, koga još nikada nisam vidio, ali čija me nazočnost usrećuje, daj mi da sklopim prijateljstvo s Tobom! Hvala Ti što si ostao vjeran Bogu i nisi slijedio Lucifera i njegove pristaše.

Hvala Ti što si prihvatio mene, jadnoga grješnika. Ta ne izlažem li se svakodnevno opasnosti da postanem nevjeran Bogu? I kako teško griješim svojim propustima! Zato Te izabirem za svoga zaštitnika i vođu. Obećavam da ću Ti biti odan i slušati Te u ime našega Gospodina. Molim Te da me opomeneš budem li vrijeđao Boga, da me upozoriš budem li u opasnosti ili nešto propustim.

Vezani članci

Moj Anđele čuvaru, ne vrši samo svoju službu za mene. Ne budi samo moj zaštitnik, budi mi i prijatelj; ne samo moj pratilac, već i moj suborac; ne samo moj suputnik, već i moj saveznik! Tebi predajem svoj krsni list: pomogni mi da sačuvam svoj krsni savez s Bogom. Tebi predajem svoju vozačku dozvolu: upravljaj mojom rukom na volanu i ne dopusti da nekoga ozlijedim.

Tebi predajem svoj vjenčani list: daj mi da budem dobar prema mojima koji su mi povjereni. Daj mi da ne pridajem važnost materijalnim dobrima ovoga svijeta i daj mi da težim za onim što je gore. Očuvaj mi čisto srce, da mogu jednom gledati Boga u Njegovoj silnoj krasoti – zajedno s Tobom i svim anđelima i svetima. Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er