VJERA I DUHOVNOST

Moli za svoga svećenika jer on je tvoj vodič do Boga, tko odbaci svećenika, prije ili kasnije odbacit će i Boga

Svećenik je uvijek tu za druge, za svoje vjernike. Tko odbaci svećenika, prije ili kasnije odbacit će i Boga.

Izraelci nisu pustinjom putovali sami, već ih je vodio Mojsije. On je bio poveznica između Boga i izabranog naroda. Mojsije se uistinu zauzimao za svoj narod i često se molio Bogu za Izraelce. Narod je do Boga mogao doći samo preko Mojsija. On je bio njihov odvjetnik i iskreni zagovornik. Stoga ne čudi što je sveti Ivan Klimak svećenike usporedio upravo sa Mojsijem.

Svećenici prinose žrtvu Gospodinu za svoje, ali i za sve naše grijehe

Zapisao je vrlo neobičnu misao: „Bolje se ogriješiti o Boga, nego o svoga duhovnog oca – svećenika! Jer kad Boga naljutiš, tvoj svećenik, Mojsije, može te iznova pomiriti s Njim. No, kad svog duhovnog oca, svećenika, ogorčiš protiv sebe, nemaš više nikoga tko bi se za tebe zauzeo pred Bogom.“ Ova pomalo neobična, ali dubokoumna misao poručuje da su svećenici zaista potrebni pojedincu, ali i narodu općenito.

Divno je imati svećenika za prijatelja. U svakom svećeniku trebaš gledati prijatelja, a ne protivnika kojeg ćeš ogovarati. Svećenici prinose žrtvu Gospodinu za svoje, ali i za sve naše grijehe. Oni čovjeka pomiruju s Bogom i kao ovozemaljski pastiri neprestano se zauzimaju za povjereno im stado. Svećenik je uvijek tu za druge, za svoje vjernike. Tko odbaci svećenika, prije ili kasnije odbacit će i Boga. Tko želi živjeti kršćanstvo, bez svećenika nikada neće doći u obećanu zemlju. Moli za svoga svećenika, jer on je tvoj Mojsije, tvoj vodič za vječnost.

fra Goran Azinović HKM

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er