VJERA I DUHOVNOST

Moguće čudo vezano uz roditelje sv. Ivana Pavla II.

Trenutno se istražuje čudo koje se navodno dogodilo po zagovoru roditelja sv. Ivana Pavla II. Godine 2020. Krakovska nadbiskupija otvorila je kauzu za proglašenje svetima Karola Wojtyłe starijeg i Emilije rođene Kaczorowska, roditelja svetog Ivana Pavla II.

Tijekom ove početne faze istražuje se postoji li mogućnost da je čudo povezano s njihovim zagovorom. Luke Coppen za The Pillar izvijestio je da je “Msgr. Sławomir Oder, koji je također služio kao postulator poljskog pape, rekao je za katoličku novinsku agenciju KAI da je primio više izvještaja o navodnim čudima”, piše Aleteia

Mons. Oder je objasnio: “Sada čekam da se prikupi medicinska dokumentacija za stručno mišljenje.” Međutim, prije nego što se bilo kakva prijavljena čuda mogu uzeti u obzir, Vatikan će morati potvrditi da su živjeli živote “herojske vrline”. Nakon što to bude potvrđeno, dobit će titulu “časnih”. Nakon završetka ove početne faze, čuda će biti analizirana od strane Vatikana, a samo jedno čudo treba biti potvrđeno da bi roditelji Ivana Pavla II. bili proglašeni blaženima. Iako je još uvijek relativno rano u kauzi za njihovu kanonizaciju, izvješća o čudima su pozitivan znak i mogu pomoći da kauza brže napreduje.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er