KRIŽEVACMEĐUGORJE

Misom u 5 sati na Križevcu završen je 32. Mladifest u Međugorju- Tjedan molitve i susreta mladih s Isusom

32. Festival mladih – ”tjedan predane molitve i susreta s Isusom Kristom”, kako ga je u svojoj poruci sudionici definirao papa Franjo završen je jutros misnim slavljem na Križevcu u pet sati ujutro. Misno slavlje predvodio je međugorski župnik fra Marinko Šakota piše Radio Mir Međugorje

Na ovogodišnjem festivalu mladih u Međugorju sudjelovali su mladi iz 54 zemlje sa svih kontinenata.

Govoreći o današnjem blagdanu Preobraženja Gospodinova fra Marinko je istaknuo kako je važno preobraziti svoje srce i vidjeti drugoga.

”Danas je blagdan Preobraženja. Na početku, prije mise, mi nismo vidjeli jedni druge, nismo vidjeli druge osobe. S vremenom za vrijeme mise, bistri se, svjetlo je jače i mi vidimo. Prepoznajemo druge. Moguće je nekada da ne vidimo druge, da ne vidimo dobro u drugima, a današnja svetkovina nam govori da je moguće vidjeti uz pomoć Isusa koji je Put, Istina i Život.

Euharistija nam pomaže vidjeti, Božja riječ nam pomaže vidjeti bolje, vidjeti ono što je dobro i činiti dobro. Molimo Gospodina da pročisti naša srca kako bismo mogli vidjeti i činiti dobro”, kazao je fra Marinko Šakota, a svi koji su slavili mise, držali kateheze ili svjedočanstva, mladima su poručili kako nije dovoljno što su sudjelovali na ovom Festivalu mladih, nego da svojim životima u svojim državama i gradovima trebaju prenijeti duh Međugorja, svojim primjerom, svojim životom.

Na ovogodišnjem festivalu u Međugorju sudjelovali su mladi iz 54 zemlje sa svih kontinenata.

mladih

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er