ZANIMLJIVOSTI

Misterij čudesnog Gospinog kipa pronađenog na obalama Sardinije

Čudesni Gospin kip nasukan je na obalama Sardinije 1937. Njegovo podrijetlo sada je predmet istraživanja. Dok je 26. ožujka 1937. godine šetao plažom na zapadnoj obali Sardinije (Italija), lokalni pastir pronašao je u pijesku izrezbaren gospin kip iz 15. stoljeća napola zakopan. Iskopao ju je i odnio u svoju kuću, gdje joj je podigao oltar.

Ubrzo nakon toga teško se razboljela kći njegova gospodara, zbog dvostruke bronhopneumonije. Usprkos svim izgledima, djevojka je ozdravila, a njezino ozdravljenje pripisano je Gospi. Vijest o čudesnom ozdravljenju se munjevito proširila.

Ali odakle je došao ovaj Gospin kipić? Sardinijski svećenik Ignazio Serra je u potrazi za otkrićem. Na web stranici nadbiskupije Valencije (Španjolska), odgovor bi mogao biti u morskim strujama. Način na koji se plime i oseke kreću na toj obali snažno sugeriraju da je slika stigla u Sa Praja Manna (plaža na kojoj je slika pronađena) iz Španjolske. “Prvo smo putovali na Menorcu, u potrazi za nekim tragovima o podrijetlu rezbarije”, objasnio je svećenik z nadbiskupije. “ali nije pronađena nikakva dokumentacija o rezbariji drva ovih karakteristika na Menorci.”

Jedno je sigurno: slika je morala pripadati nekoj župi ili kapelici uz plažu. Tijekom Španjolskog građanskog rata neke su crkve bile napadnute. U onima koji su bili, oltari, svete slike, kipovi i pokućstvo obično su uništeni ili zapaljeni. Doista, ova Gospa pokazuje znakove opekotina. “Netko ju je sigurno spasio od vatre”, kaže Serra, “pobjegao s njom i bacio je u more kako bi je spasio od uništenja.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er