VJERA I DUHOVNOST

Mislimo da trebamo moliti razne krunice, devetnice svecima, a Bog od nas traži samo ovo…

Često gomilamo različite pobožnosti očekujući od Boga da udovolji našim željama na način na koji mi mislimo da je najbolje, no zaboravljamo da je smisao molitve vjerovati da će Bog učiniti upravo ono što je najbolje za nas jer želi da smo sretni i ispunjeni.

Mislimo da trebamo moliti razne krunice, devetnice svecima, postiti, hodočastiti, prikazivati svete mise za ono za što Boga molimo da nam usliši, ali u biti Bog želi da ga molimo samo jedno: da Ga volimo, piše portal Duhovnost.net.

Uistinu, čovjek uvijek ima za što Boga moliti. I sve gore navedene pobožnosti zaista i jesu dobre jer nam pomaže da produbljujemo odnos s Gospodinom, da rastemo u istini, da postajemo bolje sluge Gospodinu. Ali često nam se dogodi da se, moleći Boga za svoje nakane, više usmjerimo na te nakane, nego na samoga Boga.

Briga i žarka želja za uslišanjem te nakane, često nas odvede do toga da u biti molimo Boga da ispuni našu volju. Zaboravimo što je bit vjere, a to je ljubav prema Bogu i čovjeku.

Vezani članci

Ako Boga istinski ljubimo, tada nam je On u središtu života.

Zašto sveti Padre Pio naglašava da je potrebno samo da molimo Boga da ga ljubimo? Jer zna da kada nekoga istinski volimo, sve činimo da mu udovoljimo, da bude onako kako ta osoba želi, po njezinoj volji, ta osoba u središtu je naših razmišljanja i djelovanja. Ako se svakodnevno družimo s tom osobom, postajemo sve sličnija razmišljanja s njom i poprimamo čak osobine te osobe.

Ako Boga istinski ljubimo, tada nam je On u središtu života. Tada tražimo da se sve događa po Njegovoj svetoj volji, a Njegova je volja za nas da budemo sretni. Tada postajemo sve sličniji Njemu. Tako se širi Božje Kraljevstvo.

Trebamo imati povjerenja u Boga i vjerovati da će sve biti najbolje za nas. Za to je potrebna vjera u Božju ljubav i svemoć.

Zaista, tražeći i vršeći Njegovu volju, On nama zauzvrat stostruko vraća. Daje nam ono što je za nas najbolje. Ali da bismo postali toga svjesni i da bismo se radovali tim blagoslovima, moramo se poniziti i prihvatiti da nije naša volja najbolja, da nije naš plan najbolji, naše vrijeme i naš način. Trebamo imati povjerenja u Boga i vjerovati da će sve biti najbolje za nas. Za to je potrebna poniznost. Za to je potrebna vjera u Božju ljubav i svemoć. Ta nada da će Gospodin učiniti što je najbolje za nas, rađa plodom mira i radosti.

Nemojmo se opterećivati brigama i razmišljati kako ih riješiti. Jedno je potrebno učiniti.

Zna Bog što nam je potrebno za naše vječno dobro – spasenje i sreću. Nemojmo se opterećivati brigama i razmišljati kako ih riješiti. Jedno je potrebno učiniti. Predati to Bogu, ljubiti Ga, slaviti i zahvaljivati Mu vjerujući da je On to sve već riješio.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er