VJERA I DUHOVNOST

Pet misli sv. Josemarije Escrive s kojima će te nadvladati svaki strah- Bog ne gubi bitke

Pet misli sv. Josemarije Escrive s kojima će te nadvladati svaki strah- Bog ne gubi bitke Ako bi se ponekad činilo da se sve ruši – ništa se ne ruši – jer Bog ne gubi bitke…

Misli sv. Josemarije Escrive;

1. “Radost je nužna posljedica božanskoga posinjenja, svijesti da smo izabrani u ljubavi našega Boga Oca koji nas prihvaća, pomaže nam i oprašta nam. Dobro se toga uvijek prisjeti. Ako bi se ponekad činilo da se sve ruši – ništa se ne ruši – jer Bog ne gubi bitke.” (Kovačnica, 332)

2. “Čini ti se da je čitav svijet protiv tebe. Nigdje ne vidiš izlaza. Stvarno, ovoga puta je nemoguće svladati poteškoće. Ali, zar si već zaboravio da je Bog tvoj Otac? Jedan svemogući, sveznajući, milosrdni Otac? On ti ne može poslati nikakvo zlo. Ovo što ti sada zadaje brigu dobro je za tebe, iako su tvoje ljudske oči sada slijepe i to ne možeš shvatiti. Omnia in bonum! Gospodine, neka se sada i uvijek ispunja tvoja sveznajuća Volja!” (Križni put, 9)

3. “Otpočini u božanskom sinovstvu. Bog je jedan Otac – tvoj Otac! – pun nježnosti, bezgranične ljubavi. Često ga zovi Ocem, i reci Mu – na ti – da ga voliš, da ga silno voliš!: da si ponosan i osjećaš se snažnim jer si njegovo dijete.” (Kovačnica, 331)

4. “Dijete prijatelju, reci Mu: znajući, Isuse, da te volim i da me voliš za ostalo ne marim: sve je u redu.” (Kovačnica, 335)

5. “Za dijete Božje, svaki dan mora biti prilika za obnovu, siguran da će, uz pomoć milosti, stići do kraja puta, a to je Ljubav. Stoga, ako započneš i ponovno započinješ, dobro ideš. Ako imaš pobjedničkog duha, ako se boriš, s pomoću Božjom, pobjedit ćeš! Nema teškoće koju ti ne bi mogao svladati!” (Kovačnica, 344)

misli sv. Josemarije Escrive

Neka nam svima ove snažna misli svetog Josemarije Escrive budu utjeha, snaga i putokaz u ovim nemirnim vremenima kojima danas svjedočimo.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er