VIJESTI

Nova odluka indijskih vlasti: Misionarkama ljubavi ipak dopušteno primati donacije iz inozemstva

Misionarke ljubavi ipak će moći primati donacije iz inozemstva odlučile su indijske vlasti dva tjedna nakon što su prvotno uskratile odobrenje.

Odluka je objavljena 7. siječnja te je dočekana s oduševljenjem u redovničkoj družbi koju je osnovala Majka Terezija, a koja u Indiji skrbi o tisućama bolesnih i siromašnih.

“Presretna sam što nam je indijska vlada obnovila dozvolu prema uvjetima FCRA (Zakon o reguliranju inozemnih doprinosa)”, izjavila je Sunita Kumar, glasnogovornica Misionarki ljubavi u razgovoru za UCA News.

“Nismo uopće očekivali da bi nam registracija mogla biti uskraćena, ali dogodilo se. Drago nam je što nismo morali dugo čekati na obnovu dozvole”, dodala je Kumar.

Podsjećamo, prvotno rješenje kojim su onemogućene inozemne donacije redovnicama Majke Terezije objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Indije na sam dan Božića, 25. prosinca 2021. Iz Ministarstva su tom prilikom poručili kako je odluka donesena nakon što su tijekom evaluacije prijave primijećeni određeni “neispravni unosi”. Pritom nije bilo precizirano o kakvim se unosima radi.

Odluka je krajem godine izazvala brojne negativne reakcije u zemlji i inozemstvu, a Dominic Gomes, generalni vikar nadbiskupije Calcutta, nazvao ju je “okrutnim božićnim darom najsiromašnijima među siromašnima”.

Premda su Misionarke ljubavi poručile kako imaju dovoljno lokalnih sredstava da nastave s dobrotvornim radom, kasnije su se pojavile informacije kako su u nekim centrima morali reducirati namirnice i pomoć koji se dijele siromašnima, među kojima veliku većinu čine hindusi.

misionarke ljubavi Majke Terezije

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er