MEĐUGORJE

Mise zornice u crkvi svetog Jakova u Međugorju

U nedjelju 28. studenog je prva nedjelja Došašća. Tijekom Došašća u crkvi svetoga Jakova slavit će se  svete mise zornice u 6 sati ujutro svaki dan osim nedjelje.

”Kao i prošle godine neće biti svete mise u 7:30 već samo mise zornice na kojoj ćemo moliti i za pokojne za koje ste vi nakanili”, navedeno je iz župnog ureda Međugorje.

Vrhbosanski nadbiskup metropolita kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić poslali su poruku povodom nadolazećeg vremena došašća i početkom nove liturgijske godine, a u njoj, uz život u ljubavi i božićnu ispovijed, vjernike posebno pozivaju na sudjelovanje na misama zornicama, piše Radio Mir Međugorje

”Posebno je zaživjela u narodu Božjemu spremnost uraniti i sudjelovati na sv. misi kroz došašće. Puno je simbolike u toj pobožnosti kojom se naznačuje također da valja nama iz mraka grijeha i svagdanjeg života ići u susret Svjetlu koje je obasjalo ljudska srca i njihove životne putove i otvorilo pogled prema najdražoj istini da smo voljena bića.

Htjeli bismo potaknuti i pozvati cijelu nadbiskupijsku zajednicu da slavljenjem Misa zornica uđe u ljudska srca svijest i duhovna potreba slaviti sv. misu svakog Dana Gospodnjeg”, stoji u poruci vrhbosanskih nadbiskupa kardinala Vinka Puljića i koadjutora Tome Vukšića.

mise zornice

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er