HRVATSKA

Migrantska bahatost na granici RH-FBiH. Naoružani oteli starca te koristili ga kao vodića pod oružanom prisilom u RH.

Jučer na području Aržano RH koji graniči s FBiH na području zapadne Hercegovine, otet je Marijan Babić (77) koji je od naoružanih migranata bio prisiljen voditi skupinu do određene točke u Republici Hrvatskoj.

Migranti koji su bili naoružani koristili su vatreno oružje, dok je jedan od migranata znao komunicirati na bosanskom jeziku, za kojeg Marijan Babić tvrdi da mu nije materinji jezik i da se najvjerojatnije radi o migrantu koji je savladao naš jezik. Ta osoba je imala vatreno oružje s prigušivačem te je koristila mapu-kartu, za koju Marijan sumnja da se radi o topografskim kartama.

Marijan ih je vodio do određene točke kojom su se morali probijati kroz nisko raslinje par sati, da bi ga nakon dolaska na odredište pustili. Nemili događaj se odvijao u neposrednoj blizini pograničnog prijelaza RH-FBiH Aržano koje je namijenjeno za prelaske pograničnih stanovnika.

Marijanov zet koji je sasvim slučajno uvidio ostatke hrane, smeća i odjeće, te je uvidio svježe tragove da bi pri tom pozvao MUP-a RH koje je za par sati stiglo u većem broju pri pokušaju lociranja određene skupine migranata za koje im je naknadno Marijan Babić javio kad su ga oslobodili.

Bogu hvala, Marijan je prošao bez fizičkog nasilja, ali mu je psihički trag ostavio ovaj nemili događaj gdje se migranti kao razbojnici slobodno kretaju granicama kao banda iz nekih američkih filmova.

Sami migranti kojima se u 90% slučajeva ne zna porijeklo niti kriminalni dosje u zemljama iz kojih dolaze, prave probleme samoj BiH i naravno Republici Hrvatskoj. Očigledno se šetaju kako im je volja granicama EU odnosno Hrvatske i kasnije se žale na agresivnost Policije RH koja pokušava obraniti vanjske granice EU, a prvobitno građane RH od novih naoružanih migranata. Pitamo se dali su nam službeno snage ISILa pozicionirane u BiH? Po ovome činu izgleda da jesu! O nemilom događaju čekamo službeni izvještaj Policije RH.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker