Uncategorized

MEĐUGORJE KORAK BLIŽE SLUŽBENOM PRIZNANJU Biskup Petar Palić sutra predvodi večernju misu u Međugorju.

Na blagdan Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, u utorak 8. prosinca, u 18.00 sati, misno slavlje u Međugorju predvoditi će novi mostarski biskup Petar Palić.

Biskup Petar Palić pohodit će župu svetog Jakova u Međugorju niti stotinu dana od preuzimanja službe. U nekim drugim biskupijama bi to bilo normalno i čest događaj ali to u proteklih 40 godina od prvih Gospinih ukazanja u Bijakovićima (Župa Međugorje) nije bio slučaj.

Posjet biskupa Petra Palića je ravan čudu jer biskupovi prethodnici su dolazili samo podijeliti sakramenat krizme i na krizmi nažalost uglavnom nastupali kao osporavatelji međugorskih zbivanja a ne kao crkveni Oci koji žele djeci objasniti kako živjeti sakramenat krizme u životu.

Međugorje je doslovno samo na korak do priznanja jer jasno je da se kockice oko međugorskog fenomena polako slažu.

Samim dolaskom nadbiskupa Henryka Hosera Papa Franjo dao je do znanja svima da itekako misli i čuva Međugorje te da je itekako uvažio mišljenje Vatikanske komisije za Međugorje i da je samo pitanje dana kada će se ukazanja priznati.

Prvi korak zaštiti Međugorja bila je smjena kardinala Muellera koji je bio na dužnosti perfekta za kongregaciju vjere u Vatikanu. Kardinal Mueller je bio prijateljski vezan za bivšeg mostarskog biskupa Ratka Perića. Te je svu dokumentaciju iz Međugorja sakrivao pod stol a Papa Franjo nije dobivao točne informacije koje su dolazile iz Međugorja. Smjenom kardinala Muellera Medjugorje je dobilo zaštitu od Vatikana

Međugorski fenomen tj. Gospina ukazanja posjeduju sve elemente za priznanje ali znamo da je crkva dosta spora i oprezna što se tiče donošenja odluka.

Zasigurno će i priznanje doći a ovim putem želimo pozvati sve vjernike da dođu uveličaju ovaj događaj koji se dogodio tek nakon 40 godina, a možemo i izraziti žaljenje zbog toga što prethodnici biskupa Petra nisu postupili kao i on.

www.medjugorje-news.com/

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er