MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Međugorje, izvor rijeke milosti koja teče svijetom: Osim Gospu, vidioci su imali milost vidjeti…

U intervjuu sa ocem Jankom, vidjelica iz Međugorja Vicka potvrdila je da se Isus nekoliko puta ukazivao uz Gospu. Nekada kao malo dijete Isus u naručju Majke, nekada kao umirući Isus.

Sin Božji ukazao se vidiocima u nekim slučajevima kao dijete, a u drugima kao odrasla osoba, ovako im se to činilo. Isusova ukazanja u Međugorju: Godinama se na stalnu prisutnost Blažene Djevice gledalo sumnjičavo, a neki su govorili da fenomen nije bio usmjeren na Krista.

Nedavno je mons. Henryk Hoser, papin stalni apostolski izaslanik promijenio stavove onih koji još uvijek dvoje. Rekao je da se Međugorje apsolutno temelji na Isusovim učenjima. I ne samo to, već i da je međugorski fenomen donio apsolutno pozitivnu duhovnost i obraćenja.

Štoviše, malo ljudi zna da se Isus vidiocima ukazao u nekoliko navrata. Kaže to Vicka u intervjuu objavljenom kasnije u knjizi ‘Tisuću susreta s Gospom u Međugorju’.

Upitana o zajedničkom Isusovu ukazanju s Gospom, Vicka ponavlja da se Sin Božji ukazao u najmanje 8 navrata, i odraslim i dječjim izgledom.

Vidjelica Vicka objašnjava da se izgled mijenjao ovisno o prigodi: „Općenito, kada bi smo ga vidjeli izmučenog, popljuvanog i izranjenog ostali bi smo užasnuti. Užasno! Jednom smo svi briznuli u plač kad smo to vidjeli. Postojala je prilika u kojoj se pokazao u svom svom božanskom sjaju to je bilo božanstveno, neopisivo; tada bi bio vrlo kratko vrijeme s nama.

Vidioci su ispitivali Gospu o Njenim razlozima zbog kojih im je nekoliko dana ranije pokazala Raj. Gospa na to odgovara :”Učinila sam to kako biste mogli vidjeti sreću koja čeka one koji vole Boga.” Tada im se Isus ukazuje s ozljedama koje pokrivaju Njegovo tijelo i noseći trnovu krunu. “Ne bojte se. To je moj Sin. Pogledajte kako je mučen i ubijen. Unatoč svemu, bio je radostan i trpio je sve strpljivo. “

Tada Isus kaže: „Pogledajte me. Kako sam ozlijeđen i mučen! Unatoč svemu, izvojevao sam pobjedu. I vi, anđeli moji, budite ustrajni u svojoj vjeri i molite se da biste mogli pobijediti. “

www.medjugorje-news.com / mystic post prijevod Maja

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button