MEĐUGORJEVIJESTI

Međugorje – Gdje nebo dotiče zemlju „Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati“ Fra Danko Perutina najavljuje iberoamerički on line kongres

Međugorje – Gdje nebo dotiče zemlju „Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati“ (Mt 7, 16) naziv je online kongresa za zemlje španjolskog govornog područja koji će se održati 29. i 30. svibnja. U povodu 40. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju, Informativni Centar Mir Međugorje i Centro Medjugorje organiziraju Iberoamerički virtualni Kongres donosi Radio mir Međugorje.

”Ulazimo u 40. godišnjicu Gospinih ukazanja i od 24. lipnja 1981. pa do današnjeg dana toliko toga se dogodilo u Međugorju. Budući da je već organiziran kongres za njemačko govorno područje, razmišljali smo da organiziramo i jedan kongres kako bi vidjeli što je sve Gospa učinila na španjolskom govornom području, tu su uključene prije svega države Latinske Amerike, Španjolska i svi oni po svijetu koji govore španjolski jezik, oko prilike to je 600 milijuna ljudi. I u ovome svemu, kad bi pogledali, malo sabrali to za ova dva dana mi smo samo pokušali izvaditi zrnca i ono što je najljepše.

Sigurno je puno onoga što je ostalo jer se ne može u dva dana reći ono što je Gospa napravila za 40 godina. Na neki naš skroman način, pokušali smo bar jedan dio te ljepote prikazati našim slušateljima i gledateljima”, kazao nam je fra Danko Perutina, koji sudjeluje u organizaciji ovoga kongresa, prenoseći nam reakcije onih kojima je ovaj dvodnevni kongres namijenjen.

”Reagirali su pozitivno zbog toga što oni na svaki poticaj iz Međugorja djeluju tako, jer većina njih ne može doći i zbog ekonomske situacije, a sada i zbog ove pandemije. I budući da oni ne mogu doći u Međugorje, sretni su za to da Međugorje može online doći u njihove domove, njihove obitelji”, govori fra Danko Perutina, danas mostarski gvardijan koji je dio svoga franjevačkog puta također proveo u Međugorju.

Međugorje: ”Za šest godina što sam bio u Međugorju, gledao sam raj svojim očima!

”Za šest godina što sam bio u Međugorju, gledao sam raj svojim očima! A gdje je to u Međugorju? U ispovjedaonici! Najljepše stvari kada dođu hodočasnici koji se nisu ispovjedili 30, 40, 50 godina, dotaknuti istinski, ostavljaju prošli način života. Božja ljubav i Gospina blizina ih je dotakla i žele započeti jedan novi način.

međugorje

Ono iskustvo koje ja imam u svih tih hodočasnika jest da su obraćenja koje su se dogodila, ona su korjenita i duboka, nisu neka površinska obraćenja koja će trajati tjedan dana i ti hodočasnici koji dolaze, ne dolaze tražiti nekakva čudesa, ima i takvih, povuče ih znatiželja, međutim za neke je i to put da dođu do Boga, a važan je cilj, a taj je ući u Kraljevstvo Božje, a Gospa nas poziva da živimo i po sakramentima, da se približimo Isusu, njezinom sinu, jednostavno nas poziva na jedan aktivni duhovni život”, objašnjava fra Danko.

Program kongresa oba dana počet će u 13 sati, a možete ga pratiti na livestreamu medjugorje.hr, youtube kanalu radiomedjugorje i facebook stranici.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button