BiHZANIMLJIVOSTI

“Mala škola” iz Vareša ugostila Radio Mariju u BiH u svom domu.

Iako se na prvi pogled čini da nas je pandemija odvojila jedne od drugih i nametnula nova pravila ponašanja, srca prijatelja ustanove „Mala škola“, koja je oduvijek bila prostor susreta, ostala su otvorena za sestre i štićenike. Upravo su takvu otvorenost pokazali djelatnici Radio Marije u Bosni i Hercegovini predvođeni ravnateljem i glavnim urednikom p. Matom Anićem, DI, posjetivši nas u srijedu 15. rujna, na blagdan Blažene Djevice Marije Žalosne, prenosi portal malaskola.org .

Mala škola

Učinili su to između ostalog u okviru inicijative Svjetske obitelji Radio Marije „Tvoj narod na putu“, kojom se promiče Gospin poziv na bdijenje, molitvu i post kao odgovor na potrebe današnjeg čovjeka. Obilaze tako razne ustanove kao iustanovu “Mala škola”, ali i marijanska svetišta diljem Bosne i Hercegovine želeći predstaviti Radio Mariju – tu specifičnu danas svjetsku molitvenu radio stanicu nastalu iz malog župnog radija koji je osnovao Emanuele Ferrario 1983. u talijanskom gradiću Arcellasco d’Erba.

Patera Matu i njegove suradnike – Anamariju Matijević, Rafaelu Obučić i Milorada Margetića pozdravila je ravnateljica ustanove „Mala škola“ s. Snježana Pavić. Uslijedio je toga popodneva prigodan program tijekom kojega su štićenici čuli ukratko o povijesti Radio Marije u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini gdje ova radio stanica postoji od 2009. godine. Svi prisutni su pozorno pratili ono što se govori ni ne sluteći da će na kraju trebati odgovarati na pitanja spontanog kviza u kojem su pojedini osvojili prigodne simbolične nagrade – dar prijatelja s Radio Marije.

Izmolili smo zatim Gospinu krunicu koja je snimljena i bit će emitirana u programu radija. Iako su to ozbiljno shvatili i odlično odradili, svi su na kraju posvjedočili da su imali malu tremu moliti glasno znajući da ih se snima. No, zajednička pjesma doprinijela je ljepoti molitve i oslobađanju od straha pred nastupom. Prijatelji s Radio Marije također su nas počastili voćem, sokom i slatkišima te pozvali da ih posjetimo u sarajevskom studiju.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button