OBITELJ

Prekrasna priča: Majka koja je prije 33 godine izabrala posvojenje umjesto pobačaja ponovno sa svojim sinom

Prekrasna priča: Majka koja je prije 33 godine izabrala posvojenje umjesto pobačaja ponovno sa svojim sinom Prošle su 33 godine, ali Melanie Pressley nadala se u tu tanku nit koja veže majku i dijete. Pitala se koliko su se puta mogli naći na paralelnim putovima, čak i na istim raskrižjima, a da se zapravo i ne sretnu.

Sve je započelo s velikim “NE” pobačaju

Pressley je imala 18 godina i nije imala nikakvu sigurnost u budućnost, niti u svoju budućnost, a još manje u onu koju bi mogla ponuditi djetetu koje je nosila. Bi li samo malo više pomoći bilo dovoljno? Ispružena ruka? Pressley je bila mlada i osjećala se usamljeno, s partnerom koji je predložio pobačaj kao rješenje “problema” koji je nosila. U labirintu cesta kojim je mogla krenuti, umjesto u tu slijepu ulicu (za bebu, ali i za nju), odabrala je život, piše Aleteia.

Rodila je dječaka, a odlučila je napraviti plan posvojenja zahvaljujući podršci svoje obitelji i uslugama agencije za posvojenje. Bio je to lipanj 1988. Predala je sina ne dajući mu ime. Ona je za News 5 Cleveland rekla da želi da njegovi posvojitelji imaju tu čast. Možda je i shvatila da mu je već dala ono što je najvažnije: dar života i mogućnost ljubavi prema dvoje (posvojitelja) roditelja.

Medicinska sestra joj je dopustila da zadrži sina nekoliko trenutaka unatoč protokolu koji to nije dopuštao, a Pressleyjeva sestra snimila je fotografiju. To će joj biti uspomena za koju će se držati čak i nakon što je bila sretno udana i majka još troje djece. Život je krenuo neočekivanim stazama, ali uvijek je držala tu nit vezanu za svoje srce.

Prošle su trideset tri godine i to se dijete danas zove Greg Vossler, a znao je da je posvojen od svoje 9. ili 10. godine. Nikada nije želio postavljati previše pitanja: “Uvijek bih se šalio govoreći:” Ne vidim slavnu osobu koja liči na mene “ili:” Nitko tko je kralj ili kraljica u nekoj dalekoj zemlji ne liči na mene “, Prepričava on u intervjuu za News 5 Cleveland. Jednog dana, nakon što je i sam postao tata, a možda i s novootkrivenom hrabrošću zaviriti dublje u svoju prošlost, odlučio je pokušati slijediti onu nit koja mu je ostala. Nije znao je li to godinama bilo prekinuto, hoće li još biti nekoga s druge strane, ili će uspjeti pronaći kraj niti.

Na rasprodaji je kupio genetski test “23andme“. Bio je to isti test koji je Melanie prošla dvije godine nakon njega, u svibnju 2021. godine, kada joj je jedna od njezinih kćeri kupila test za rođendan.

Zahvaljujući bazi podataka tvrtke koja vam omogućuje da pronađete DNK podudaranja i otkrijete svoju obiteljsku i etničku pripadnost, Pressley i Vossler našli su jedno drugo. Nakon početnog kontakta putem poruka, upoznali su se i zagrlili ovog ljeta.

“Vjerujem da smo u srodstvu”, bila je prva Melanijina pomalo neodlučna poruka. Ubrzo nakon toga bila je konkretnija i samouvjereno je napisala: “Vjerujem da sam tvoja rođena majka.”

Vosslerova supruga snimila je njihovu zajedničku fotografiju 33 godine kasnije. Naše tijelo živo je sjećanje – ne samo na somatske osobine, bolesti ili predispozicije, već i na izbor mnogih ljudi. Mi smo niz jedinstvenih kromosoma, ali prije svega niz onih životniha “DA”! Ovo nas tijelo podsjeća da nismo samo rezultat čiste sreće, već više zamršene priče o spasenju koja bi nas, kad bismo je mogli premotati do kraja, sve donijela do prve velike ljubavi prema životu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er