CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Majka Angelica bi na današnji dan proslavila 98. rođendan

Redovnica Rita Antoinette Rizzo, poznata kao majka Angelica, rođena je na današnji dan 1923. godineMajka Angelica svoju je ‘slavu’ privukla osnivanjem televizije iz male garaže. Eternal Word Television Network nadahnut je projekt koji je za cilj imao, kako sam naziv kaže, prenositi Vječnu Riječ, Božju Riječ.

Ubrzo je privukla pažnju brojnih kršćanskih vjernika zbog jednostavnosti i topline njezine emisije, piše portal obiteljske televizije Laudato.hr.

Majka Angelica talijanskog je podrijetla, premda rođena u Sjedinjenim Američkim Državama. Djetinjstvo je provela u siromaštvu jer je živjela u vrijeme nakon sloma burze i velike financijske krize.

Sa 21. godinom ušla je u Red klarisa te je vodila ‘normalan’ samostanski život sve do 1980. godine. Tada je garažu iza samostana uredila u televizijski studio, a godinu dana kasnije dobila kabelski kanal za emitiranje emisije. U početku se emitiralo ‘samo’ pet sati, a program se sastojao od dječjeg kršćanskog programa, raznih emisija te talk-showa uživo koji je vodila majka Angelica. Od 1987. godine televizija je počela emitirati 24 sata dnevno.

Moždani udar doživjela je 2001. godine, a umrla je 15 godina kasnije. Papa Benedikt XVI. u listopadu 2009. dodijelio joj je medalju ‘Pro Ecclesia et Pontifice’, kao najveće priznanje koje Sveti Otac može dati za služenje Crkvi.

www.medjugorje-news.com

Izvor
ktabkbih
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er