CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Lurd na blagdan Velike Gospe ponovno otvorio kupelji za uranjanje prvi put nakon 2020. godine

Lurd na blagdan Velike Gospe ponovno otvorio kupelji za uranjanje prvi put nakon 2020. godine

Dok Svetište Gospe Lurdske nije dopuštalo hodočasnicima da se potpuno okupaju u ljekovitoj vodi, posjetitelji su se mogli poškropiti vodom sami.

Svetište Gospe Lurdske vraća se u normalu, ponovno otvarajući kupke za potpuno uranjanje prvi put nakon četiri godine. Svetište je isprva bilo zatvoreno zbog pandemije, ali je nakon toga ostalo zatvoreno zbog obnove. Sada će široj javnosti ponovno biti dopušteno tražiti iscjeljenje kroz potpuno uranjanje u poznate vode Lurda.

Prema Catholic World Reportu, špilja nije bila izričito zatvorena posljednje četiri godine, ali nije bilo dopušteno hodočasnicima da sudjeluju u potpunom kupanju u bazenima. Međutim, postojali su smještaji za hodočasnike tijekom tog vremena; hodočasnici su mogli piti vodu, ali i poškropiti se ili politi vodom.

Hodočasnici su dobili priliku piti i prati lice i ruke vodom iz bazena. Dok mnogi hodočasnici koji posjećuju Lurd dolaze u nadi da će ozdraviti u termalnim kupkama, posljednjih nekoliko godina dopuštaju uranjanje u kupke samo uz poseban zahtjev i odobrenje župnika.

Ponovno otvaranje kupališta uslijedilo je upravo na blagdan Velike Gospe.

Otac Sébastien Anthony, predsjednik francuskog godišnjeg hodočašća u Lourdes za Veliku Gospu, nazvao je ponovno otvaranje kupelji “povratkom u normalu”, ističući koliko je važno da svetište dostojanstveno prihvati hodočasnike i bolesne.

Hodočašće uz Veliku Gospu, koje završava 16. kolovoza, omogućit će hodočasnicima da posjete kupalište oko 12 sati dnevno, uz 3000 volontera koji rade na održavanju kupališta čistim i pomažu brojnim hodočasnicima koji se nadaju duhovnom ili fizičkom ozdravljenju, piše Aleteia.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er