VJERA I DUHOVNOST

“Leteći redovnik” Kako je Padre Pio čudesno zaustavio bombardiranje 

“Leteći redovnik” Kako je Padre Pio čudesno zaustavio bombardiranje Usred Drugoga svjetskog rata Italiju je napala nacistička Njemačka, pa su savezničke snage više puta pokušale osloboditi zemlju.

Obavještajni podaci izvijestili su o njemačkom skladištu streljiva u blizini San Giovanni Rotonda, grada u kojem se nalazio samostan svetog Padre Pija. Međutim, još na početku rata Padre Pio je uvjeravao ljude da niti jedna bomba neće pasti na njihov mali grad.

Kako je Frank Rega naveo u svojoj knjizi “Padre Pio i Amerika”, a prenosi portal Aleteia, “nijedan od savezničkih zrakoplova poslanih bombardirati područje San Giovanni Rotonda nije uspješno dovršio svoju misiju. Često su se događali tajanstveni kvarovi koji su uzrokovali bezopasno ispuštanje bombi u polja ili mehanički kvarovi zbog kojih su zrakoplovi skretali s puta.”

Ali najupečatljivije od svih bile su priče o “letećem redovniku”. Jedan američki pilot upravo je trebao bombardirati grad kad je, po njegovim riječima, “odjednom, pred svojim avionom vidio redovnika na nebu, koji je rukama pokazivao da se zrakoplov vrati. Šokirani pilot učinio je upravo to i bombe izbacio drugdje. Kada se vratio u bazu i ispričao svoju priču, njegov zapovjednik zaključio je da je najbolje ovog pilota smjestiti u bolnicu i nadzirati zbog iscrpljenosti od misije.”

Pilot nikako nije mogao izbaciti tu sliku iz glave, pa se nakon rata pitao može li pronaći ovog redovnika. Na kraju je otputovao u San Giovanni Rotondo i svetog Padre Pija prepoznao kao “letećeg redovnika”. Čim ga je vidio, Padre Pio mu je rekao: “A, ti si onaj koji nas je htio bombardirati!

Iako bi izvještaji mogli izgledati kao izmišljene priče, istina je da je San Giovanni Rotondo bio pošteđen tijekom Drugoga svjetskog rata, a više pilota izvijestilo je da su u nebu vidjeli “letećeg redovnika” točno iznad mjesta na kojem im je naređeno izbaciti bombe.

Padre Pio nijedan od ovih nevjerojatnih pothvata zasigurno nije učinio svojim snagama, već po neizmjernoj Božjoj moći.

Pouka Padre Pija

Ako si rastresen, nastavi moliti i zadobit ćeš velike zasluge. Ne smiješ svojevoljno odvraćati pažnju od molitve. Ali ako si rastresen, nastavi moliti i zadobit ćeš velike zasluge, jer naš Spasitelj zna da nisi anđeo koji mu se moli, već siromašan čovjek. 

Nastavi moliti bez prestanka. A kad ti se teško sabrati, ne zaustavljaj se i ne gubi vrijeme razmatrajući zašto i zbog čega. To je kao kod putnika koji se izgubio na putu. Kada shvati da je na pogrješnom putu, odmah se okrene i vrati na pravi put. Zato moraš nastaviti moliti bez zaustavljanja zbog nedostatka koncentracije.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button