MOLITVE

Krunica i litanije sv. Benedikta za zaštitu od Zloga

Uz nošenje medaljice svetog Benedikta vežu se brojni oprosti i zaštita od zla, ali preporučamo i molitvu krunice i litanija sv. Benediktu.

Krunica sv. Benedikta

Slava Ocu…

Sveti Benedikte, vođo i oče monaha, nado i utjeho onih koji ti se preporučuju. Stavljamo se pod tvoju moćnu zaštitu. Tebe, uzore svih kreposti, molimo da se po tvojim zaslugama dostojiš sačuvati nas od svake napasti i od svega što bi moglo naškoditi našoj duši, da izbjegavajući grijeh, nikada ne uvrijedimo neizmjernu Božju dobrotu.

Vezani članci

Slava Ocu…

Sveti pokorniče Benedikte, diko monaha, ljiljane među trnjem, koji si postom i molitvom u samoći i tišini samostana oplakivao grijehe i tako stekao krunu slave, molimo te da se po tvojoj velikoj ljubavi prema Bogu dostojiš isprositi nam iskreno i pravo pokajanje za grijehe i nedostatke kojima vrijeđamo Boga i žalostimo Presveto Srce Njegova Sina.

Slava Ocu…

Ugodniče Božji, Sveti Benedikte, ti uvijek zelena maslinova grano, plodna lozo u vinogradu Gospodnjem, molimo te da zagovaraš nas grešnike pred prijestoljem Božjim, da nas, oprostivši nam grijehe, učvrstiš u dobrim odlukama kako se nikad od Njega ne bismo udaljili.

Slava Ocu…

Moćni patrijarhu, sveti Benedikte, koji si znao odbiti napasti svijeta i izvojštiti pobjedu nad neprijateljima svoje duše, tebi se utječemo, tebe molimo i prosimo, da po tvojim zaslugama, po zaslugama tvojih učenika Placida i Maura, tvoje sestre Skolastike i svih tvojih svetih monaha i monahinja, u nama ražariš sveti žar da se uzmognemo uspješno boriti protiv napasti tijela i đavla.

Slava Ocu…

Moćni čudotvorče, uzore strpljivosti i svake kreposti, sveti Benedikte, koji si ljubavlju i samozatajom znao postidjeti protivnike svoje, isprosi i nama od Stvoritelja, u nevoljama strpljivost, u teškoćama jakost, u opasnostima ustrajnost, da sljedeći tebe, postignemo mir i spasenje.

Slava Ocu…

Ljiljane čistoće, ljubitelju siromaštva, oče poslušnosti, sveti Benedikte, isprosi nam milost da zamrzimo grijeh, a zavolimo svetu nevinost siromaštva te da, nasljedujući tebe u poslušnosti, poniznosti i podvrgavanju volji Božjoj, revno izvršimo dužnost svoga zvanja.

Slava Ocu…

Bogu ugodni, sveti Benedikte, dragocjena duhovna posudo puna blage utjehe i prave radosti, tebe je Bog obdario neizrecivim milostima. Isprosi i nama da po tvojim zaslugama živimo uvijek u ljubavi i milosti Božjoj te nas nikakva sila ne odijeli od Boga, već da nakon smrti budemo dostojni Isusa Krista.

Slava Ocu…

– Gospodin ga je ljubio i počastio
– Zaodjenuo ga je odjećom slave

Pomolimo se:

Svemogući Vječni Bože, počuj naše molitve koje Ti upravljamo potaknuti svetim životom što ga je tvoja milost oblikovala u tvome sluzi Benediktu. Učini nas na zemlji nasljedovateljima njegova uzorog života kako bismo na nebu bili dionici njegove slave. Po Kristu Gospodinu našem. Amen

Litanije sv. Benedikta

Gospodine, smiluj se
Kriste, smiluj se
Gospodine, smiluj se
Kriste, čuj nas
Kriste, usliši nas

Oče nebeski, Bože, SMILUJ NAM SE
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože
Duše sveti, Bože
Sveto Trojstvo, jedan Bože

Sveta Marijo, slasti monaha, MOLI ZA NAS

Sveti oče Benedikte

Milošću i imenom blagoslovljeni

Sveti Benedikte, Božji čovječe

Podaritelju svetog Pravila

Mužu čestita života

Biseru svetosti

Ljubitelju samoće

Slugo Isusa Krista istinskog kralja

Štovatelju Kristova križa

Zaljubljeniče u molitvu

Preziratelju duha svijeta

Pobjedniče zlih duhova

Pomoćniče u napastima

Oče monaha

Uzore cenobita

Uglede posvećena života

Ustanovitelju kuće Božje

Upravitelju kuće Božje

Vođo Kristovih vojnika

Navjestitelju Božjeg djela

Primjere rada i reda

Naučitelju svetog straha

Učitelju poslušnosti

Pokazatelju šutljivosti

Primjere poniznosti

Uzore sabranosti

Uvoditelju dobre revnosti

Djelotvoritelju ljubavi

Putokaze mira

Ohrabrenje klonulih

Olakšanje slabih

Ublaženje jakih

Uzore duhovnih voda

Utjeho umirućih

Uresu Crkve

Zaštitniče Europe

Veliki čudotvorče

Naša radosti

Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine.
Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas, Gospodine.
Jaganjče Božji koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se, Gospodine.

Pomolimo se:

Svemogući vječni Bože, koji si svetog Benedikta počastio darom svoje velike ljubavi, da bi po njemu nebrojene duše došle k Tebi.
Ponizno te molimo, po njegovim zaslugama, ražari naša srca ognjem svoje ljubavi da hrlimo k vrhuncima svetosti i slave.
Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Molitva sv. Benediktu za zaštitu od Zloga

Sveti Benedikte, ti si se potpuno predao Bogu i živio si samo za njega. Svojim primjerom, svojom vjerom i svojom ljubavlju prema Bogu potaknuo si tolike plemenite duše da prihvate ideale redovničkog života. Svetošću svoje duše i poučljivošću od Duha Svetoga odupro si se Sotoninoj moći da istrgneš od njegove vlasti duše koje je on htio zauvijek upropastiti. Oče Benedikte, zagovaraj nas kod Boga da privuče k sebi sve duše koje poput tebe žele živjeti u vjernosti Evanđelja. Sveti Benedikte, brani nas od zloga koji hoće da zastranimo s Božjeg puta, puta dobra, ljubavi i istine. Zaštiti nas od neprijateljevih zasjeda, spasi nas od njegovih zamki, učvrsti nas protiv napasti i budi uz nas na našem smrtnom času. Sveti Benedikte, miljeniče Božji, udalji od nas sile zla i nauči nas da u svakom času sačuvamo mir srca. Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker