VJERA I DUHOVNOST

Ovom snažnom molitvom posvetite svoje dijete malom Isusu

Isus zna što znači biti slabo, ranjivo, malo dijete. Nema sumnje da je on plakao na rukama svojih roditelja. Kad je obitelj morala pobjeći u Egipat, jer je kralj Herod želio ubiti Isusa, ovisio je o Marijinoj i Josipovoj zaštiti, o njihovoj ljubavi. Isus je htio biti nama sličan u svemu, osim u grijehu.

Jedan od lijepih i tradicionalnih načina da se suobličimo s Isusom jest pobožnost Djetetu Isusu. Znajući što je Isus morao proživjeti kao dijete, možemo mu povjeriti zaštitu svoje djece i unuka.
Božić je idealno vrijeme za roditelje, bake i djedove, kumove, tete, ujake i stričeve da časte Isusa tako što će pomagati da se njihova djeca približe Isusu. Zašto ne bismo svake godine za Božić posvetili djecu Isusu?
Dok spremamo kuću za Božić, pravimo kolače, kitimo bor važno je da se sjetimo da je u središtu svega Mali Isus. Dok pripremamo i darujemo poklone za Božić, sjetimo se da su duhovni darovi jedini trajni i mnogo dragocjeniji od materijalnih. Zato je dobro moliti za djecu, zahvaljivati za njih i blagoslivljati ih! Moliti, na primjer, devetnicu Praškom Malom Isusu od 15. do 24. prosinca, ili u neko drugo doba.

Posvetna molitva 
O Mali Isuse, naš ljubljeni Kralju, po rukama tvoje Majke pune ljubavi, tebi posvećujem (ime) svoje dijete (unuka, nećaka, …). Stavi ga/je pod svoju zaštitu, sačuvaj ga/je od bolesti i svih štetnih utjecaja. Čuvaj ga/je čisti/o/m i dopusti da on/ona može rasti, poput tebe, u milosti i kreposti pred Bogom i ljudima. Mali Isuse, blagoslovi (ime). Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er