MOLITVEPAPA FRANJO

Moćna i kratka molitva koju papa Franjo moli svaku večer

Papa Franjo je uzeo jednu od najsrdačnijih molbi Evanđelja kao svoju osobnu molbu Isusu svake noći. Za papu je razmatranje pobožnosti čašćenja pet Isusovih rana razmatranje njegova milosrđa, njegove utjehe, njegove spasiteljske zaštite. Molitva koju Sveti Otac moli svake noći odražava tu pobožnost. Na općoj audijenciji 2016. otkrio je svoju noćnu molitvu: „Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti“ (Lk 5,12) molba je koju smo čuli od gubavca upućenu Isusu.

Papa Franjo: Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti“ (Lk 5,12)

Taj čovjek nije tražio samo da ozdravi, već da ga se “očisti”, odnosno potpuno obnovi u tijelu i u srcu. Zapravo, guba se smatrala oblikom prokletstva od Boga, duboke nečistoće. Gubavac se morao kloniti svih; nije mogao pristupiti hramu niti bilo kojoj božanskoj službi. Daleko od Boga i daleko od ljudi. Ti su ljudi živjeli tužan život! … Sve što čini i govori ovaj čovjek, kojeg su smatrali nečistim, izraz je njegove vjere! Prepoznaje Isusovu moć: siguran je da Isus ima moć da ga izliječi i da sve ovisi o Njegovoj volji. Ta je vjera sila koja mu omogućuje da prekrši svaki dogovor i potraži susret s Isusom i klečeći pred Njim, naziva ga “Gospodinom”.

Molba gubavca pokazuje da kad se predstavljamo Isusu nije potrebno držati duge govore. Dovoljno je nekoliko riječi, pod uvjetom da ih prati potpuno povjerenje u njegovu svemoć i u njegovu dobrotu. Povjeriti se Božjoj volji zapravo znači prepustiti se njegovom beskrajnom milosrđu. Podijelit ću s vama čak i osobno povjerenje. Navečer, prije spavanja, izgovaram ovu kratku molitvu: “Gospode, ako hoćeš, možeš me očistiti!” I molim pet puta “Oče naš”, po jednog za svaku Isusovu ranu, jer nas je Isus očistio svojim ranama. Razmislite o Isusovim ranama i recite “Oče naš” za svaku od njih, budite sigurni, Isus nas uvijek čuje, poručuje papa.

papa

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er