SVIJETVIJESTI

“Kraljevska” sapunica koja zgrožava svijet. Englezi se pravdaju

Buckinghamska palača i kraljevska obitelj paralizirana je “užasom i zaprepaštenjem” nakon što su Harry i Meghan svojim intervjuom “bacili atomsku bombu na svoju obitelj”, piše Daily Mail.

Kraljevska obitelj kraljica Elizabeta II. (94), princ Charles (72) i princ William (38) zatvorili su se u svoje odaje na krizne razgovore koje je sazvala sama kraljica o tome kako reagirati na niz zapaljivih optužbi koje su u razgovoru za TV kuću CBS iznijeli Harry i njegova supruga Meghan.

Podsjetimo, Harry i Meghan optužili su neimenovanog člana kraljevske obitelji za rasizam, sugerirajući da je netko od njih pitao “koliko će njihova beba biti tamna”. Tvrde da su zbog rasizma napustili Veliku Britaniju i dvor, a Meghan je čak optužila da njihovom sinu nije dana titula princa.

S druge strane dok se čeka odgovor Buckinghamske palače (Kraljevska obitelj), na brojne optužbe reagirale su neke osobe iz britanskog javnog života te oštro osudili nastup Harryja i Meghan.

“Harry je upropašteni slabić”

Tako je političar Nigel Farage, koji je jedan od najzaslužnijih za Brexit kazao da je izdaja obitelji koju je Harry počinio vrijedna prijezira. Farage je na tipično britanski način otvoreno kazao kako je to bio “osvetoljubivi intervju stvoren da naudi monarhiji” dodavši da je “Meghan manipulativna”, a Harry upropašteni slabić.

Isto tako Piers Morgan, jedan od najuspješnijih britanskih novinara i tv voditelja ističe da je “mučno, dvosatno, dugotrajno cviljenje Harry i Meghan bilo sramotna, klevetnička, cinična propaganda stvorena da bi naštetila Kraljici (Kraljevska obitelj) i njenom suprugu koji je bolnici, te uništila Monarhiju”.

Morgan nadalje za Daily Mail dodaje kako je samo nakon prvih deset minuta intervjua zaključio kako je on odvratan, sramotan, samosažaljevajući, skandalozan, licemjeran i spektakularno sebičan.

Titula Archieja, Harryja i Meghan

Richard Kay, dopisnik s dvora za Daily Mail ide tako daleko sa svojom kritikom intervjua da je otvoreno predložio oduzimanje svih titula Harryju i Meghan. “Da bi preživjeli ove napade, a ovdje će kraljica (Kraljevska obitelj) imati ogromnu potporu Britanaca, Harry i Meghan morat će biti izdvojeni i ostavljeni bez dodataka kraljevskog života – njihovih titula. On dodaje da ako se ništa ne poduzme “ugled naše kraljice i naše monarhije bit će smrtno narušen. Ako to znači gubitak podrške u zemljama poput SAD-a, to mora biti šansa koju vrijedi iskoristiti”.

Inače, kada je riječ o optužbi da Archie nije dobio titulu princa, Breitbart ističe – “U stvarnosti, Archie – koji je kraljičino praunuče – nije u jedinstvenom položaju. Djeca kraljičine kćeri, princeze Anne i njezinog prvog supruga kapetana Marka Phillipsa – pučanina koji je za razliku od Meghan odbio titulu zbog ženidbe u kraljevska obitelj – nemaju naslove, kao ni sin kraljičine unuke princeze Eugenije.

Sin i kćer kraljičinog najmlađeg djeteta, princa Edwarda, nisu titulirani kao princ i princeza, već kao Lord i Lady – slično naslovu koji bi mogao koristiti i udaljeniji Archie, ako Meghan i Harry to požele”.

Dakle nije riječ o novosti koja se primjenjuje od trudnoće Meghan Markle već o konvenciji koja je uspostavljena za vrijeme kralja Georgea V.

www.medjugorje-news.com/

Izvor
narod.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er