CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Korizmena pokora je milost koja nam omogućava ulazak u Božje srce

Korizmena pokora- Svake korizme Crkva nas poziva da produbljujemo svoju poslušnost i ljubav prema Bogu pojačanim pokorničkim praksama. Ovdje se usmjeravamo na Isusa koji je proveo 40 dana i noći u pustinji i dao nam uzor za prevladavanje svojih slabosti i iskušenja. „Crkva se svake godine četrdesetodnevnom korizmom sjedinjuje s Isusovim Otajstvom u pustinji“ (KKC, br. 540)

Katekizam kaže da su vremena poput korizme “posebno prikladna” za “dobrovoljno samoodricanje kao što su post i milostinja” (CCC, br. 1438), piše Simply Catholic.

Pokora ispravno mora dovesti do obraćenja. Povećani molitveni život trebao bi pratiti našu pokorničku praksu. To bi uključivalo češće prisustvovanje euharistiji i primanje sakramenta pokore ili pojačano čitanje Svetog pisma ili prakticiranje raznih korizmenih pobožnosti primjerice poput križnog puta.

Crkva zahtijeva određene pokorničke prakse katolika. Tijekom petke korizme (i svakog petka u godini) katolici stariji od 14 godina moraju se suzdržavati od mesa. Uz to, Crkva zahtijeva da katolici u dobi od 18 do 59 godina moraju postiti na Pepelnicu i Veliki petak.

Pokornička djela posta, molitve i milostinje – i sve pokore – „radikalna su preorijentacija čitavog našeg života, povratak, obraćenje Bogu cijelim srcem, kraj grijeha, okretanje od zla, odbojnost prema zle radnje koje smo počinili “(CCC, br. 1431). Pokora nam omogućuje potpunije uvlačenje u Božje srce.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er