OBITELJOSTALO

Korizmena kampanja 40 dana za život završila s 5 spašenih nevinih života

“Znamo za 5 spašenih dječjih života! Otvoreni su novi centri za život, u kampanji je sudjelovalo 33 grada s 35 mjesta bdjenja, a broj aktivnih molitelja još zbrajamo. Vjerujemo da će i on biti velik, bez obzira na sve poteškoće, krize, mjere…” poručuju iz inicijative 40 dana za život

“Završila je još jedna kampanja. 40 dana bdjeli smo i molili, u svim vremenskim uvjetima, u zajedništvu s 567 gradova u svijetu. Bili smo tu za sve majke i očeve, za medicinsko osoblje, molili za sve one koji ulaze u bolnice i domove zdravlja i njihove nakane.
Gospodin je obilno blagoslovio ovu kampanju! Znamo za 5 spašenih dječjih života! Otvoreni su novi centri za život, u kampanji je sudjelovalo 33 grada s 35 mjesta bdjenja, a broj aktivnih molitelja još zbrajamo. Vjerujemo da će i on biti velik, bez obzira na sve poteškoće, krize, mjere…


Hvala ti od srca što si i ovu kampanju bio/bila dio Inicijative! Zahvalni smo na svakom molitelju, volonteru, dobročinitelju jer zbog svakog od njih ova Inicijativa postoji i ide dalje u svojoj beskompromisnoj borbi za rođenje svakog začetog ljudskog bića.

Biti u Istini, biti na pravom Putu i boriti se za Život – sve su to činili naši Karlovčani tijekom jučer završene kampanje. Na završnom bdjenju i zatvarnju pridružio im se i predsjednik Incijative Ante Čaljkušić.

MOLITVA ZAHVALE, 29. ožujka 2021.

Nakana:
Molimo da svjedočanstvo inicijative „40 dana za život” donese obilat rod i da svakog dana iznova jurišamo na vrata pakla sve dok nam Bog ne otvori vrata Neba.

Sveto pismo:
„A ja tebi kažem: „Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.“ (Mt 16, 18)

Razmatranje:
Uzlazeći na nebo četrdeseti dan po svojem uskrsnuću, nakon što se „ukazao braći, kojih bijaše više od pet stotina zajedno“ (1 kor 15, 6), Isus Krist je svojim apostolima, ali i svim učenicima u tom trenutku izrekao svoj oproštajni blagoslov: „Nego primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje. (Dj 1, 8). Te Kristove riječi za nas današnje učenike ujedno su i proroštvo i poslanje, jer i mi smo pozvani biti svjedoci njegovog uskrsnuća u svakom trenutku i na svakom mjestu na zemlji. Uskrsnuće je konačna pobjeda nad smrću i konačni cilj čovjekovog puta koji počinje njegovim začećem u kojem nastaje novi život. Ono je odgovor na jedno od temeljnih čovjekovih pitanja o smislu života – kuda idemo nakon smrti?

I zato onaj tko zna odgovor: „Uskrsnut ćemo.“, taj postaje i doživotni svjedok toga odgovora. Jer znajući da ćemo uskrsnuti zajedno s Kristom, u svakom trenutku i u svakoj boli naš život ima smisla. I život nerođenog djeteta, pa bilo ono začeto silovanjem ili pogođeno nekim genetskim poremećajem ima smisla jer upravo takvo ono je dio jedinstvene osobe koja je započela svoj život i sada teži njegovom cilju u uskrsnuću. Svaki začeti život će uskrsnuti. Stojeći danas u tihoj molitivi pred bolnicama ili govoreći glasno pred televizijskim kamerama postajemo ne samo svjedoci života, već još više svjedoci uskrsnuća. Kao što stijena na kojoj je sagrađena tvrđava svojom visinom i snagom svjedoči o olujama i vjetrovima koji je nisu mogli srušiti i o vojskama koje je nisu mogle osvojiti tako i svjedočanstvo Crkve kroz tisućljeća ostaje postojano i čvrsto u vjeri da će svaki čovjek uskrsnuti, da će svaka začeta osoba uskrsnuti. Kulture i filozofije stoljećima se izmjenjuju, a političke stranke u svojim saborima nadglasavaju jedni druge kako bi promijenili definiciju života i smrti i time lakše upravljali ljudima. No, unatoč tome s kršćaninovog lica uvijek odsijeva jedna istina – uskrsnut ćemo.

Molitva:
Zahvaljujemo ti, Kriste, što si uskrsnuo i nas pozvao na uskrsnuće. Hvala ti što iz tvojega uskrsnuća proizlazi nada kojom možemo tješiti svaku uplakanu majku i uplašenog oca. Ta nada postaje temelj preobrazbe ljudskih života i ništa je ovdje na zemlji ne može nadvladati.

fra Ivan Penava, župnik župe sv. Petra na Vidicima, Šibenik

PSALAM 11
Gospodinu se utječem!
Zašto dakle govorite duši mojoj:
»Odleti u goru kao ptica!
Gle, bezbožnici već luk napeše,
za tetivu strijelu zapeše
da iz potaje ustrijele pravednika.
Kad su temelji uzljuljani
što da učini pravednik?«
Gospodin je u svom svetom hramu,
na nebeskom sjedi prijestolju.
Oči njegove motre,
vjeđama proniče sinove ljudske.
Gospodin proniče pravedna i nepravedna,
iz dna duše mrzi silnika.
Na grešnike će izlit’ žeravu i sumpor,
vjetar ognjeni bit će dio njine sudbine.
Pravedan je Gospodin i pravednost ljubi,
čestiti će gledat’ lice njegovo.

Blagoslovljen ti Veliki tjedan!

života

Petra Milković,
izvršna direktorica Inicijative

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er