CRKVA

Komentar španjolskog svećenika ocu Jamesu Martinu: Prestanite kaljati Krista proroče Sotone

Komentar španjolskog svećenika ocu Jamesu Martinu: Prestanite kaljati Krista proroče Sotone

Otac Francisco José Delgado, svećenik Nadbiskupije Toledo u Španjolskoj i voditelj programa “The Sacristy of the Vendée” na YouTubeu, kritizirao je isusovca oca Jamesa Martina zbog kontroverzne objave na Twitteru o homoseksualnom “braku” američkog ministra prometa Pete Buttigiega.

Polemika je započela optužbom da su Buttigiegovi putni troškovi kao tajnika bili pretjerani. Dužnosnik je odgovorio da je “putovao sa svojim ‘mužem’ kao što drugi visoki dužnosnici putuju sa svojim suprugama”.

Isusovac Martin je tweetao: “Pete Buttigieg je oženjen”, komentirajući tweet Katoličke lige u kojem je pisalo da je “istina da je Peter Buttigieg legalno oženjen, ali to je pravna fikcija”.

Isusovac Martin je potom 22. siječnja objavio: “Iznenađen sam što je ovo privuklo toliko pažnje. Sviđalo se to vama ili ne, Pete Buttigieg je zakonito oženjen.”

Možete se ne slagati s istospolnim brakom (ili ne). Ali ministar Pete oženjen je u očima države i svoje crkve, kao i bilo tko drugi. Tvrditi drugačije znači ignorirati stvarnost”, napisao je isusovački svećenik, koji je i konzultant vatikanskog Dikasterija za komunikacije.

Odgovarajući na kontroverzu koja se razvijala, svećenik iz Španjolske, otac Delgado je tvitao odgovor na Martinovu objavu. “Možete otići u njegovu ‘crkvu’ i prestanite kaljati Krista proroče Sotone”, napisao je.

Val kritika

Martinov tweet izazvao je val drugih kritika na društvenim mrežama.

Kardinal Wilfrid Napier, nadbiskup u miru Durbana u Južnoj Africi, istaknuo je da to što država sankcionira nešto ne znači da je ispravno:

“Ne tako davno, država je obojene ljude smatrala manje ljudskim bićima i stoga im je uskratila njihova ljudska prava! Oprosti! To nije činilo obojene ljude manje od ljudi! Zapravo, to je mogao učiniti samo Bog, naš Stvoritelj. Umjesto toga, odlučio je postati čovjekom kako bi dokazao svoju tvrdnju!”.

“On nije oženjen u Božjim očima. Tvrditi suprotno znači ignorirati stvarnost,” tweetao je Sean K. Davis kao odgovor na Martinovu tvrdnju o Buttigiegovoj vezi.

‘Otrovana doktrina’

Otac Delgado je u izjavi za ACI Prensa, CNA-ovu sestrinsku novinsku agenciju na španjolskom jeziku, rekao da “otac James Martin, američki isusovac, ima naviku na društvenim mrežama govoriti na skandalozan način protiv katoličke vjere.”

“Njegova omiljena tema je prihvaćanje svega što ima veze s homoseksualnošću, ne samo sklonosti ili djela, nego čak i priznavanje homoseksualnih zajednica kao pravih brakova”, primijetio je španjolski svećenik.

Martinov prvi komentar u prilog Buttigiegu, rekao je španjolski svećenik, bio je da je “‘Pete Buttigieg oženjen.’

Suočeni s takvom nečuvenom izjavom, mnogi su ga katolici podsjetili da je to protivno crkvenom nauku i čak su ga pitali bi li bio dosljedan i podijelio sakrament ženidbe (iako Buttigieg nije katolik, ali je trenutačno episkopalac)” nastavio je Delgado.

Španjolski svećenik je primijetio: “James Martin inzistirao je na tome da je političar ‘oženjen u očima države i svoje crkve, jednako kao i bilo tko drugi.”

Ovo, što bi rekao bilo koji katolik, bilo bi opravdano ako je to zbog neznanja i, jednostavno, bilo bi potrebno nastaviti objašnjavati toj osobi što je nauk Crkve.”

Međutim, istaknuo je španjolski svećenik, “Martin nije samo isusovački svećenik, već ima i položaj u službi Svete Stolice kao savjetnik Dikasterija za komunikacije. Dakle, u pogledu njega ne postoji samo prostor za ispravak.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er